Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. maj 2020.

Zavod za javno zdravlje Kraljevo od petka 22. maja počinje da obavlja komercijalno, odnosno testiranje na Covid-19, na lični zahtev građana; poznata je cena testa, kao I to za koga će on moći da bude besplatan

Cena testa na koronavirus u Zavodu za javno zdravlje će,saznajemo, kao i u ostalim državnim ustanovama ovog tipa koje će obavljati testiranje na lični zahtev građana, iznosiiti 6.000 dinara, a prema rečima Aleksandra Macana, direktora ove ustanove, onima koji izjasne potrebu da se testiraju biće dostupan žiro-račun na koji će moći da uplate novac i donesu uplatnicu na uvid, ali postoji i mogućnost se da uplata izvši direktno u prostorijama Zavoda, a rezultati će se čekati od 24 do 48 sati.

- Cena od 6.000 dinara se odnosi na uzorke onih koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države, dok besplatno mogu da budu testirana maloletna lica i studenti koji imaju drževljnstvo Srbije, uz dokaz da pripadaju tim grupama - pojasnio je Macan.

On je dodao i to da Zavod za javno zdravlje u Kraljevu, posle duge pauze, postepeno počinje da se vraća uobičajenim aktivnostima, u onoj meri u kojoj to trenutna epidemiološka situacija dozvoljava.

Iako je bilo najava da će početkom septembra ove godine, biti završena zgrada Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu i da će se zaposleni konačno vratiti na Higijenski zavod, useljenje će, zbog epidemije novog koronavirusa, koja je na nekoliko meseci zaustavila sve privredne aktivnostu, morati da sačeka još neki period.

- Trenutno ne mogu da kažem kada će se do desiti, jer je neizvesno zbog trenutne situacije. Bilo je najava da bi konačan datum mogao biti 7. septembar, ali iz ovog ugla - male su šanse za to. Ipak, očekujem da će do kraja jeseni nova grada biti konačno završena - kaže direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

                            Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments