Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. maj 2020.

Za sufinansiranje projekata investicija i rekonstrukcija, stambene zajednice u Kraljevu iz različitih razloga prošle godine uspele su iz budžeta da „povuku“ oko dve trećine opredeljenih sredstava; ove godine opet je izdvojeno 10 miliona dinara

Članovi Gradsko veća u Kraljevu danas su usvojili odluku o raspisavanju javnog poziva za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji grada Kraljeva.

Na osnovu Odluke o sufinansiranju rekonstrukcije fasada i drugih delova stambenih zajednica na teritoriji grada, u Kraljevu je prethodne godine za ove namene bilo opredeljeno 10.000.000 dinara, a devet stambenih zajednica „povuklo“ je oko 6,4 miliona dinara. Ostalih 3,6 miliona preusmereno je u druge svrhe, jer stambene zajednice ili nisu imale dovoljno sredstava na svom računu da učestvuju u projektu sufinansiranja ili nije postojala odgovarajuća tehnička dokumentacija

Jedna od stambenih zajednica, naveo je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, nije na vreme izabrala izvođača radova, pa radovi  na rekonstrukciji fasade nisu završeni na vreme da mogla da povuče sredstva iz budžeta grada Kraljeva.

U budžetu za ovu godinu opredeljena je identična suma – 10 miliona dinara, a grad obezbđuje do 50 odsto ukupnog iznosa sredstava potrebnih za rekonstrukciju fasada zgrade ili za investicione radove.

Postoje i stambene zajednice koje su prethodne godine opredelile određeni iznos sredstava i zajedno sa sredstvima grada uradile rekonstrukciju dela fasade, a ove godine žele da nastave taj posao.

Zainteresovani dokumentaciju mogu da predaju od 3. do 18. juna, a u petak, 5. juna, poziv za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji Kraljeva biće objavljen u „Ibarskim novostima“.

- Očekujemo da ćemo ove godine potrošiti svih deset miliona dinara, jer smo ih namenili kako bismo pomogli onima koji žive u starim i oštećenim zgradama. Kada Kraljevo započne naplatu toplotne energije prema količini isporučene toplotne energije, a ne prema kvadraturi stambenih objekata, sve stambene zajednice koje su rekonstruisane u skladu sa principima energetske efikasnosti, trošiće manje toplotne energije i njihovi računi će biti manji – izrazio je nadu Terzić.

On je dodao i kako se očekuje da Kraljevo „zajedno sa jednom evropskom bankom dođe do rešenja koje će omogućiti vlasnicima stanova da rekonstrukcije zgrada i stanova urade po povoljnoj ceni.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments