Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. maj 2020.

Računi za utrošenu električnu energiju u prostorijama mesnih zajednica i kancelarija, seoskih domova, i dalje će biti izmirivani iz gradskog budžeta, ali druge račune (poput onih za pumpe za vodu) moraće da plaćaju grupe građana

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Kraljevu, većnici su se saglasili sa rešenjem načelnika Gradske uprave  kojim se utvrđuje raspodela korišćenja 14.002.000 dinara kod indirektnog korisnika mesnih zajednica. 

Mesne zajednice na teritoriji grada Kraljeva solidarno su, sa gradom, vodile nekoliko sporova protiv JP „Elektroprivreda Srbije“, koja je bila angažovana za izgradnju mreže javnog osvetljenja pre 2012. godine.

- U nekoliko slučajeva grad i mesne zajednice izgubili su sporove i platili određeni iznos sredstava. U drugim slučajevima nastavili smo sa sudskim procesima, ali izvršenje nije moglo da se obavi zato što je naš predlog bio izvršenje nad pokretnom imovinom koja se nalazi u vlasništvu mesnih zajednica. Kako su prostorije mesnih zajednica javna svojina grada Kraljeva, izvršiteljima su za naplatu bili na raspolaganju samo stolovi, stolice, stari računari... Zbog toga je izvršenje bilo nemoguće, pa u tim slučajevima grad nije isplatio iznos sredstava koji duguje ovom preduzeću - pojašnjava gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Međutim, dodao je, i sada ima mesnih zajednica čiji računi za električnu energiju, stižu na račun grada i prete da blokiraju transferna sredstva prema gradu Kraljevu, iako te račune grad ne bi trebalo da plaća.

Terzić je najavio da će se ubuduće primenjivati drugačije rešenje: biće odvojeni oni računi koje treba da plati grad Kraljevo:

- To se odnosi na račune za električnu energiju za domove, prostorije mesnih zajednica i mesnih kancelarija, ali druge račune moraju da plate grupe građana – kazao je Terzić, ističući da je „prošlo vreme kada je grad plaćao sve račune u određenim mesnim zajednicima“.

Pohvalivši odgovorne predsednike mesnih zajednica „koji se trude da razvijaju mesta u kojima žive“, on je dodao da „postoje i one mesne zajednice u kojima predsednici nisu odgovorni“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments