Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

29. maj 2020.

I oni kojima su dokumenta istekla, ipak imati pravo na pomoć države od 100 evra, ali je potrebno da zahtev za izdavanje nove lične karte podnesu do 5. juna, najavio je danas Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

U ponedeljak 25 maja počela je isplata 100 evra svim građanima koji su se prijavili za pomoć države u tom iznosu. Prvog dana isplate, 100 evra u dinarskoj protivrednosti uplaćeno je na račune 500.000 građana. Oko 30.000 ljudi, međutim, nije ostvarilo pravo na ovu pomoć. Neki zato što im je lična karta istekla, mada ima i onih koji su uspeli da izvade novu ličnu kartu, ali su prilikom prjavljivanja za pomoć dobijali elektronski odgovor da su im podaci netačni i da je potrebno da unesu ispravne podatke kako bi podneli zahtev. Mnogi građani kažu da im je u MUP-u rečeno da su njihovi novi podaci uneti u sistem, pa je za njih bila nepoznanica kako njihove podatke ne prepoznaje Ministarstvo finansija.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, najavio je danas da će i oni kojima su dokumenta istekla, ipak imati pravo na pomoć države od 100 evra.

- Država, po zakonu, prihvata dokumenta građana koji nisu mogli da ih izvade tokom krize. Dobra vest za oko 30.000 ljudi je da ćemo, ukoliko do 5. juna budu podneli zahtev za izdavane dokumenta, videti da i oni dobiju tih 100 evra. To će naravno biti sa 15, 20, 30 dana zakašnjenja. Samo neka izvade tu ličnu kartu, ali ta lična neodgovornost i nije nešto čime bi mogli da se hvale – kazao je Vučić.

Svaki građanin koji još nije dobio uplatu od 100 evra, može vrlo lako da proverite da li mu je novac uplaćen, bez odlaska u banku.

Potrebno je da ode na veb stranicu https://idp.trezor.gov.rs/ i na opciji „Provera statusa prijave“, unese svoje podatke i odmah će moći da vidi obaveštenje da li je novac na računu ili ne.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments