Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. jun 2020.

Evropski pokret Kraljevo, kroz projekat ''Zelenim aktivizmom do održivog lokalnog razvoja'', pokrenuo je u seoskim MZ inicijativu za izradu Strategije održivog ruralnog razvoja Kraljeva, a na novi događaj pozvani su stanovnici Ušća

Sutra (sreda 3. jun) u sali trpezarije preduzeća „Ekofarm“ u Ušću od 14.00 do 15.30 biće održan drugi okrugli sto u okviru projekta „Zelenim aktivizmom do održivog lokalnog razvoja“. Organizator dogadjaja je Evropski pokret u Srbiji - Kraljevo u saradnji sa ćlanovima Zelene mreže grada Kraljeva - udruženjem Novi Put.

Projekat podrazumeva organizaciju četiri javna događaja u mesnim zajednicama na ruralnom području, sa ciljem da meštanima tih mesnih zajednica predstavli analize stanja i pokretanja inicijative za izradu Strategije održivog ruralnog razvoja grada Kraljeva. Prvi okrugli sto (na kojem je pokrenuta procedura potpisivanja inicijative, koja će biti upućena lokalnoj samoupravi) održan je 14. marta u Vrbi.

Na ruralnim područjima postoji ozbiljan nedostatak komunalne infrastrukture, čime se značajno ugrožava kvalitet podzemnih voda i kvalitet života građana. Jednostavna, pouzdana i jeftina rešenja dolaze iz prirode, ali nekontrolisano trošenje resursa i zagađenje ne daju dovoljno vremena da priroda sama obavi svoj posao, pa je potrebno primeniti i pospešiti već uspostavljene prirodne procese Zato je neophodan sveobuhvatan i kontinuirani rad na obnovi i razvoju ruralnih područja, u skladu sa principima održivog razvoja, uz značajna ulaganja, edukaciju, inicijative i aktivnosti svih ključnih aktera razvoja na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, uključujući i poljoprivredne proizvođače.

Ovaj projekat sprovode British Council  i Trag Fondacija u saradnji sa Fondom za dobru upravu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Zbog trenutne situacije vezane za pandemiju  na skupu će se obavezno poštovati fizička distanca uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments