Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. jun 2020.

Ovogodišnja, 31. po redu, turističko-sportsko-rekreativna manifestacija na Ibru, prema najavama Organizacionog odbora koji je danas zasedao, biće održana krajem narednog meseca

Grad Kraljevo, ovdašnja Turistička organizacija Kraljeva i Kajak klub „Ibar“ organizatori su „Veselog spusta 2020“, a na današnjem konstitutivnom sastanku Organizacionog odbora manifestacije, odlučeno je da spust bude održan u nedelju 26. jula.

Direktor „Veselog spusta 2020“ Aleksandar Erac zrazio je oičekivanje da „Veseli spust“ ponovo bude regionalna manifestacijapodsetio je da se Kraljevo godinama, u vreme održavnja ove manifestacija suočava sa elementarnim nepogodama i vanrednim situacijama, a ove godine i na svetskom nivou – sa pandemijom.

- Ove godine „Veseli spust“ održaće se 31. put, a mi smo ponosni što manifestacija ima tradiciju bez prekida. Po godinama tradicije, među manifestacijama ove vrste najstariji smo na Balkanu, a mislim i u Evropi. Možemo da iskoristimo potrebu ljudi da se provedu i da tokom leta dožive nešto lepo, jer većina neće ići na planirane odmore u Grčkoj ili Crnoj Gori... Očekujemo da posete Kraljevo, a na nama je da vratimo stari sjaj „Veselom spustu“, organizujemo nezaboravne koncerte i da Kraljevo 24, 25. i 26. jula bude najživlji grad u Srbiji – kazao je Erac.

Prema njegovim tvrdnjama, smeštajni kapaciteti u seoskim domaćinstvima koja se bave turizmom na teritoriji Kraljeva popunjeni su sve do 25. septembra. Erac je dodao da je već bilo reči i o organizovanju „jeger žurke“ zato što je, kako je naveo, po njoj „Veseli spust“ bio prepoznatljiv, a na nju su mnogi dolazili iz iz okolnih gradova.

Tradicionalno, za spustaše će biti organizovan i pasulj u Mataruškoj Banji, a manifestaciji bi trebalo da prethode „Igre na vodi“.

U nedelju 26. jula, okupljanje u Kraljevu je od 6.00 časova, u 7.00 autobusi sa učesnicima i kamioni sa čemcima krenuće put Magliča. Spust će ispod srednjovekovnog utvrđenja krenuti oko 10.00, a kapetan „Veselog spusta 2020“ je gradonačelnik Kraljeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  Šta vam je to Erac, čega je to nus pojava ?
  • Ime: Dejan
 • Gost - Wwer

  Gost - Wwer

  More bega bre dinaroidi 
  • Ime: Wwer