Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 26. jun 2020.

Poplavni talas Ibra pre tri dana podigao je nivo podzemnih voda, one su su počele da izdižu dno bazena, a zahvaljujući dežurnima sprečena su ozbiljna oštećenja, slede provere elektromotora, čišćenje i punjenje, tek onda sezona može da počne

Zvanično otvaranje gradskog bazena pored Ibra bilo je zakazano za danas, desetak dana nakon uobičajenog termina za početak rada. Epidemija koronavirusa i vreme potrebno da se u Sportskom centru Ibar koji gazduje bazenom pored Ibra prilagode za rad u novonastalim uslovima koji iziskuju još strožu sanitarnu kontrolu i poštovanje preporučenih epidemioloških mera, odložili su otvaranje. U međuvremenu, dogodilo se još jedno odgađanje zbog – poplava. Jer, Poplavni talas Ibra, koji je pre tri dana sa 90 centimetara porastao na 326 centimetara, podigao je nivo podzemnih voda, a one su su počele da izdižu dno bazena.

- Zahvaljujući angažovanosti naših dežurnih i noćnim dežurstvima, sprečilo smo ozbiljnija oštećenja korita. Pribegli smo delimičnom punjenju bazena, kako bismo imali pritisak na dno korita sa neki 15 do 20 odsto količine vode. To sada iziskuje novo pražnjenje, pa još jedno čišćenje. Moraćemo da pregledamo i elektromotore za pumpe za vodu, tako da se otvaranje odlaže makar za pet dana, pa će bazen počei da radi 30. juna ili 1. jula – najavljuje Zoran Knežević, dirletor Sportskog centra „Ibar“, sa žaljenjem konstatujući da je sve bilo bilo spremno za današnje otvaranje.

Kako kaže, u SC „Ibar“ nadaju se da će meteorološki uslovi biti sve bolji i da će onim građanima koji su odlučili da zbog epidemije koronavrusa ne idu na letovanja u zemlji ili van granica, omogućiti bar za nijansu bolje uslove nego do sada da letnje dane provedu na gradskom bazenu. Biće poštovane, kako Knežević ističe i sve preporučene epidemiološke mere.

- Ljudi su u strahu, ali podsetiću da naš bazen važi za jedan od, a možda čak i za bazen sa najkvalitetnijim vodom za kupanje u Srbiji, jer se puni vodom za piće iz gradskog vodovoda. I higijena okruženja bazena je poslednjih par godina podignuta na viši nivo, a  ove godine potrudili smo se još više – kaže Knežević.

Posetiocima bazena će, kako navodi, u želji da bude sprečeno širenje infekcije Covid 19,

telesna temperatura po dolasku na bazen biti merena beskontaktnim termometrima. Dnevna karta koštaće 259 dinara, a sezonska 4.000 dinara. Korisnici kartica „Tri plus“ (porodice sa troje i više dece)imaće popust od 50 odsto na cenu sezonske karte, pa će ona za njih koštati 4.000 dinara.

Prema rečima direltora Sportskog centra „Ibar“, postoje i inicijalni dogovor sa predstavnicima sindikata zdravstvenih radnika da i oni dobiju odrežene povoljnosti. Gradski bazen će, ako vreme posluži – raditi do 1. septembra. Pokušaji da se sezona kupanja u Kraljevu na bazenu produži, i pored lepog vremena – do sada nisu urodili plodom jer se, kada krenu školske obaveze i krene udar na porodični budžet za troškove „besplatnog školovana“, na uživanje na vodi – u danu zaboravi. Zato – dok leto traje, onima koji će, držeći distancu, hrabro poželeti da se okupaju na gradskom bazenu – želimo lepe i sunčane sve dane do kraja avgusta.

Fotografije kojima je tekst ilustrovan su - ARHIVSKE

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Vesna Milasinovic

    Gost - Vesna Milasinovic

    Kadpocinje bazen da radi?
    • Ime: Vesna Milasinovic