Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. jul 2020.

Ove godine, zbog povećanja broja obolelih od Covida 19,na teritoriji grada Kraljeva, u skladu sa preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije - neće biti organizovano polaganja venaca 4. i 7. jula

U čast obeležavanja 4. jula – Dana borca, proteklih godina predstavnici grada Kraljeva, Raškog upravnog okruga, Vojske, Policije, boračkih i drugih udruženja i organizacija, polagali su cveće na Spomenik otpora i pobede u parku kod železničke stanice i ovim činom odavali poštu borcima koji su učestvovali u oslobađanju zemlje od okupatora.

Takođe, 7. jula - Dan ustanka naroda Srbije protiv fašističkog okupatora, godinama unazad obeležava se polaganjem venaca na spomenik u Kovačima podignut u znak sećanja na 34 borca iz ovog kraja koji su živote izgubili u ratovima od 1912. do 1999. godine, a  nakon toga polaganjem venaca u Obrvi.

Ove godine, s obzirom da se situacija sa virusom korona svakodnevno menja i beleži se znatno povećanje broja obolelih na teritoriji grada Kraljeva, u cilju zaštite stanovništva, kao i poštovanja preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije grada Kraljeva kako bi se sprečilo širenje zaraze virusom korona, grad Kraljevo i suorganizatori odlučili su da neće biti organizovano polaganja venaca 4. i 7. jula.

Naše pale borce, heroje koji su dali život za odbranu naše slobode i domovine, nikada nećemo zaboraviti.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Boban

  Gost - Boban

  Pobogu da li je normalno poistovetiti srpske ratnike, sa vojnicima Kominterne i titovim partizanima. Jedni su se borili pod znamenjima Srbije a drugi su uzeli znamenje (petokraka ) i borili se za Tita, Staljina, Marksa,Engelsa i Lenjina. Ni jedan partizan nije poginuo za Srbiju nego za ideologiju a posledice te ideologije je polaganje venaca i ponižavanje srpske države!

  • Ime: Boban
  • Gost - У ком својству се ви јављате.

   Gost - У ком својству се ви јављате.

   Да ли је разлог вашег јављања само то што имате рачунар, па ишете свашта? С обзиром да други вид објашњења нисте понудили?
   • Ime: У ком својству се ви јављате.
   • Gost - Zoran

    Gost - Zoran

    Masovne grobnice nakon ,,oslobođenja,, 1944 koje su nastale zato što su komunisti streljali Srbe predhodno ih proglasivši neprijateljima ,i otevši im imovinu (dokaz je Zakon o restituciji ) . Te grobnice se nalaze pored i u zgradi SPS , pored Ibra, na Ratarskom imanju . Ubijeno je preko 60 000 Srba. Sram Vas bilo šta proslavljate. Dan kad je  nekakav španac na saboru ubbio dva žandra. Što ne pucaše na fašiste. Otkud pravo da se vi još ljutite. Nas čude pripadnici vojske a ove prišipetlje iz udruženja boraca i invalida vidi samo sebe !
    • Ime: Zoran