Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

17. jul 2020.

Profesionalni vojnik, pripadnik 98. vazduhoplovne brigade i član sindikalne grupe Lađevci Vojnog sindikata Srbije, dobio je Srebrni krst za čovekoljublje i pravdoljubivost „Sveti Jovan Zlatousti“ za sva svoja u tišini učinjena dobra dela

Vojni sindikat Srbije dodelio je članu Sindikalne grupe Lađevci Vojnog sindikata Srbije -  profesionalnom vojniku - desetaru Nikoli Milenkoviću SREBRNI KRST ZA ČOVEKOLJUBLJE I PRAVDOLJUBIVOST „SVETI JOVAN ZLATOUSTI“.

Nikola pored svojih radnih obaveza u Vojsci Srbije, dodatno radi i u jednom taksi udruženju u Kraljevu kako bi svojoj porodici stvorio bolje uslove za život. U taksi udruženju ima svoje vozilo i više puta je dnevnu zaradu usmeravao na pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija. Pomenimo samo neke od tih akcija: OBROK ZA PORODICU - Kraljevo, prikupljanje pomoći za lečenje bolesnih devojčica Sofije i Tanje, vožnja bez naknade onih kojima je pomoć potrebna u druge gradove Srbije i mnoge druge humanitarne akcije.

Nikola Milenković je pripadnik 98. vazduhoplovne brigade. Njegove starešine, vojne i sindikalne kolege za ovog desetara imaju samo reči hvale, navodeći da je odgovoran i požrtvovan u radu, častan vojnik, uvek spreman da pomogne kolegi u nevolji i onima kojima je pomoć najneophodnija. Nikola potiče iz vojničke porodice: otac mu je aktivni oficir Vojske Srbije, a sestra će za nekoliko meseci dobiti čin potporučnika-pilota. Nikola je u braku sa Isidorom Milenković, koja je takođe pripadnica 98. vazduhoplovne brigade. Roditelji su trogodišnje Dunje.

Milenkovića je za ovo visoko priznanje Vojnog sindikata Srbije predložio Aleksandar Grbović, predsednik Sindikalne Grupe Lađevci VSS, koji je članove Upravnog odbora upoznao sa humanitarnim aktivnostima Nikole Milenkovića i u sistemu Vojske Srbije, i u građanskim akcijama.

- Ponosni smo što je Nikola što pripadnik Vojske Srbije i član Vojnog sindikata Srbije, zato što je dokazao da u ljudima još uvek ima humanosti, a svima nama dao primer kako male stvari čine velika dela. – ističe Grbović, predsednik Sindikalne Grupe Lađevci VSS.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments