Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. jul 2020.

Foto crtica iz života grada, koja otkriva po čemu se od tri kraljevačke fontane, ona u Omladinskoj ulici posebno razlikuje i zbog čega je vole lokalni golubovi i vrapci

            Danas smo zatekli radnike JKP "Vodovod" prilikom redovnog čišćenja fontane  u Omladinskoj ulici. Za razliku od ostale dve fontane, onih na Trgu Jovana Sarića i na Trgu Svetog Save, ova fontana nije protočna, odnosno nema stalno napajanje vodom, već jednom do dva puta nedeljno se dovozi voda koja posle kruži.

            - Fontanu čistimo na pet do sedam dana, jer se brzo prlja i to ne samo voda nego i sama fontana. Nalazimo svašta, uglavnom hranu, od hleba do pljeskavice. Bude i poneki metalni novčić. Fontanu prvo ispraznimo, očistimo, pa napunimo čistom vodom. Nešto nečistoće ipak ostane i posle čišćenja, pa onda to pokupimo ovom mrežicom, kao što kolega sada radi - priča za portal "Krug" Vojo Kovačević.ilustracija (Pixabay)

            Fontana u Omladinskoj poznata je i kao stecište lokalnih golubova i vrabaca, koji posle doručka u baštici "Pelivana" ovde navrate da se napiju vode i očiste perje.

          R.V.                                                                                     

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Milan

    Gost - Milan

    Postsocijalisticki umetnici.. Jedan postavio pravi avion kod fakulteta, drugi dovukao kamen u centar grada...treci digli spomenik onima što zapalise nemcima seno...četvrti crtaju grafite po atletsko stadionu u,, znak zahvalnosti momcima koji dadoše živote u već unapred izgubljenom ratu. Pitam se ima li ko da zna stvarno nešto da uradi... I šta je sa tkz intelektualcima
    • Ime: Milan