Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. avgust 2020.

Kancelarija "Čovekoljublja" eparhiji žičkoj obezbedila je pomoć preko partnerske organizacije CRS za ukupno 69 građana pogođenih poplavama u junu

U Kraljevu je danas 69 korisnika, najugroženijih posle ovogodišnjih junskih poplava, zahvaljujući dobilo po 10.000 dinara. U pitanju su novčani vaučeri koji mogu da se iskoriste na svim prodajnim mestima na kojima se nalaze prodajni post-terminali ili će, ako tako odluče, dobitnici vaučera moći da ih iskoriste da novac podignu u gotovini. Novac, 690.000 dinara za grad Kraljevo - obezbedila je u Kraljevu preko partnerske organizacije CRS (Catholic Relief Service).

Korisnici pomoći odarani su u saradnji sa Gradskim štabom za vanredne situacije u Kraljevu, kaže Petar Preković, šef kancelarije “Čovekoljublja” u eparhiji žičkoj.

- Među njima su najugroženij, oni čiji su domovi u poplavama imali najveća oštećenja, domaćinstva koja imaju starije članove koji imaju hronične bolesti, višečlane porodice, porodice sa više od troje dece, kao I korisnici novčane socijalne pomoći – ističe Preković.

On dodaje da ovo nije prvi put da kancelarija Dobrotvorne fondacije za eparhiju žičku daje pomoć za stanovnike grada Kraljeva.

- Bili smo ovde prisutni za vreme poplava 2014, prošle i ove godine, nažalost ponovo – kaže naš sagovornik i podseća da "Čovekoljublje" - Dobrotvorna fondacija Srpske pravoslavne crkve postoji od 1991. godine.

U prethodnih mesec i po dana sprovodili su akciju pomoći onima koji su u riziku od zaražavanja od koronavirusa. Na teritoriji opštine Kraljevo u toj akciji podeljeno je  oko 500 paketa ukupne vrednosti oko 3,5 miliona dinara. Osim toga, imaju i aktivnosti vezane za pomoć starijim sugrađanima.

- Zbog aktuelne epidemiološke situacije aktivnosti se svode na humanitarne akcije, a sve druge koje zahtevaju okupljanje ili rad sa starijim osobama trenutno su obustavljene – kazao je Preković.

I današnja raspodela vaučera organizovana je uz pridržavanje epidemioloških mera, pa su korisnici pozivani tako da u pola sata na uručenje vaučera dođe maksimalno deset korisnika sa kojima su administrativni deo pojedinačno radile dve administratorke uz poštovanje svih mera predostrožnosti..

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments