Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. avgust 2020.

Most Grdica-Oplanići zabranjen je za upotrebu: za nadležne  pitanje - zašto ranije nisu reagovali, a za građane - zašto bacaju otpad na obale reka?!

            Zbog oštećenja dva noseća betonska stuba most Grdica - Oplanići preko Zapadne Morave zabranjen je za saobraćaj. Do ovog oštećenja najverovatnije je došlo zbog ogromne količine otpada koja se nakon velikih padavina nagomilavala ispod mosta. Stepen oštećenja može biti utvrđen tek kada bude omogućen pristup stubovima, a za to je neophodno najpre ukloniti đubre.

Direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović kaže za portal "Krug" da naslage otpada nije bilo, niti je lako ukloniti:

            - Bagerom malo šta može da se postigne, jer je "kašika" ograničene dužine. Zbog visokog vodostaja, bager ne može da priđe smeću, a sa samog mosta ne može da dosegne do otpada. Sutra ću sazvati sastanak sa stručnim službama da razmotrimo na koji način i uz čiju pomoć bismo mogli da uklonimo otpad. Čini se najrealnijim da se priđe čamcima - kaže Nestorović.

            Tek kada otpad bude uklonjen i stubovi oslobođeni, moguće je da stručnjaci procene stepen oštećenja ovog mosta. Nestorović podseća da ko god prelazi most, čini to na svoju odgovornost, tako da meštanima Oplanića ostaje da do Kraljeva stižu desetak kilometara dužim zaobilaznim putem.

            Za nadležne ostaje pitanje - zašto ranije nisu reagovali, a za građane - zašto bacaju otpad na obale reka?!

   R.V.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Zoran

  Gost - Zoran

  Predsednik mesne zajednice, jedan od onih ambiciozni Eraca bez pokrića i predsednik MZ Oplanići bi svakako trebali biti prisutni... Da ih priupitamo nešto.... Sećate se njihovog slogana o opstanku... 
  • Ime: Zoran
 • Gost - Boki

  Gost - Boki

  Šta znači ,,nadležni,,? Opet oblik kolektivne krivice. Zna se koje je odeljenje zaduženo koje  inspekcije . Pobogu dokle postavljete nesposobne partijske kadrove da se sakriju iza reči ,,nadležni ,,
  • Ime: Boki