Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. septembar 2020.

Poslednjih godina Ibar sve češće izlazi iz korita na delu pored gradske plaže u Kraljevu i počeo je da potkopava obalu prema teniskim terenima...

            U vodotoku Ibra malo-malo, pa se pojavi šljunčana pregrada koja na kratko preusmeri tok reke. Pojavi se zbog održavanja korita reke, pa nestane. Verujem da je većina Kraljevčana pomislila da će i dve nove pregrade u reci na levoj obali kod teniskih terena, ubrzo nestati. Neće. Po svemu sudeći, trebalo bi da budu trajne!

            Direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović kaže da su ovi kameno-šljunčani ispusti napravljeni da bi usporili tok Ibra uz samu levu obalu i da bi je time zaštitili:

            - Poslednjih godina Ibar sve češće izlazi iz korita na delu pored gradske plaže i počeo je da potkopava obalu prema teniskim terenima. Na ovaj način štitimo obalu, ali i dobijamo mogućnost da napravimo široku plažu koju ćemo zasuti peskom. Na ovaj način će se dobiti malo veća dubina Ibra, tako da će biti lepše za plivače - kaže Nestorović za portal "Krug".

            Prema njegovim rečima, ovo je prva faza radova, a naredne godine do starog ibarskog mosta trebalo bi da bude napravljeno još nekoliko kameno-šljunčanih ispusta između kojih bi bio nasut pesak za plažu.

            Na pitanje da li će najzad proraditi i tuševi koje su naši preci napravili pre pola veka, Nestorović kaže:

            - Najpre da nađemo mesto za jedan ili dva javna toaleta pod obalom! Već sam vam govorio koliko je to neophodno. imamo dosta sadržaja koji okupljaju sve više ljudi. Kad rešimo priključke za toalete, lako ćemo napraviti i tuševe.

Po svemu sudeći, gradska plaža bi trebalo da doživi veliku transformaciju. Mogu se očekivati brojni i oprečni komentari, pa još jednom da istaknemo da su ispusti koji se sada vide samo prva faza radova.

Jedno je šta ćemo o ovoj zamisli reći mi, Kraljevčani, a drugo šta će "reći" Ibar. Njegova je poslednja.

R. Vesković

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Nena

  Gost - Nena

  Ma, da, lako je za tuševe, a mnogo teško za toalete. Ko hoće da uradi traži način, a ko neće, nudi izgovore, kao Gospodin Nestorović. Kad u Direkciji budu radili svoj posao možda i bude, a sa ovom ekipom neradnika, od svega ništa...
  • Ime: Nena
 • Gost - Pop

  Gost - Pop

  Kada će biti sklonjen onaj čador na teniskim terenima? Kakvo ruglo! 
  • Ime: Pop
  • Gost - Branko

   Gost - Branko

   I nelegalne ,prljave, splavove koji su montirani na buradima u kojima je bio opasan otpad. Bez dozvole i na  najlepšem mestu.Priroda nam šalje poruku da ih uklonimo a mi čutimo ! Samo ispod pijace mogu da ih lociraju i obavezne sve dozvole.
   • Ime: Branko