Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. septembar 2020.

Pored Ibra biće organizovana projekcija filma „Plavo srce“ i aktivistička tribina „MHE se gradi, šta da se radi“, posle koje nastupa grupa „Stereo banana“, poznata po svojoj podršci očuvanju reka

U subotu 26. septembra od 18 časova u plažnom baru Mirage Spherico na obali Ibra, Inicijativa Pravo na vodu, Organizacija za političku ekologiju PolEkol i Sačuvajmo planinske reke Kraljeva u okviru kampanje Save the Blue Heart of Europe organizuju događaj „Plavo srce Kraljeva“. Oni gradjane pozivaju da se na otvorenom, pored Ibra, okupe, zabave i proslave reke, ali i da razmene priče iz borbe za zaštitu vodotokova u Srbiji, da upozore na probleme i nauče o hrabrim ljudima koji se bore za reke u zemljama u okruženju.

✅🎥 𝟏𝟖𝐡 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐚 𝐏𝐥𝐚𝐯𝐨 𝐬𝐫𝐜𝐞 𝐨 𝐛𝐨𝐫𝐛𝐚𝐦𝐚 𝐳𝐚 𝐫𝐞𝐤𝐞 𝐁𝐚𝐥𝐤𝐚𝐧𝐚

U cilju zaštite reka Balkana i sprečavanja izgradnje više od 3.000 planiranih malih hidroelektrana pokrenuta je kampanja Spasimo plavo srce Evrope (Save the Blue Heart of Europe). Dokumentarni film „Plavo srce“ u produkciji Patagonije govori o vrednosti neukroćenih vodotokova Balkana i ljudima iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije koji se bore za opstanak svojih reka.

✅📢 𝟏𝟗𝐡 𝐌𝐇𝐄 𝐬𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢, 𝐬̌𝐭𝐚 𝐝𝐚 𝐬𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐢? diskusija sa aktivistima i aktivistkinjama iz Kraljeva i Srbije

Na teritoriji Kraljeva nalaze se reke i potoci izuzetne lepote i važnosti za očuvanje biodiverziteta Srbije i cele Evrope. Nažalost, na istim vodotokovima planirana je gradnja čak 52 male hidroelektrane od kojih je 10 već izgrađeno i narušilo ekosistem reka i okoline. Posetioci će biti u prilici da čuju iskustva, prepreke i uspehe lokalnih pokreta i posvećenih pojedinaca iz drugih mesta Srbije i da razmotre pravne mehanizme zaštite. Biće predstavljena i mapa sa izgrađenim i planiranim projektima mini-hidrocentrala u regionu Kraljeva i okoline - na području Goča i Golije.

✅🎸 𝟐𝟎𝐡 𝐍𝐚𝐬𝐭𝐮𝐩: 𝐒𝐭𝐞𝐫𝐞𝐨 𝐛𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚

Sastav Stereo banana poznat je po svojoj podršci očuvanju reka i borbi protiv MHE. Njihov hit „Vodokradice” dobro poznaju svi aktivisti za zaštitu reka širom našeg govornog područja. Ovaj niški dvojac sem duhovitim angažovanim tekstovima, publiku osvaja i eklektičnom mešavinom regea, hip hopa, brejkbita i fanka koji zove na ples.

Uz preporuke Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa obavezne su propisane mere zaštite, a organizatori su na događaju predvideli fizičku distancu za publiku.

🚦 𝐔𝐥𝐚𝐳: Slobodan!

Naslovna fotografija: Sačuvajmo reke Srbije

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments