Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. oktobar 2020.

Danas popodne ponovo je normalizovan saobraćaj na nadvožnjaku u Ulici Jovana Deroka posle, kako su naveli iz JP „Putevi Srbije“ –radova na redovnom održavanju

Radovi na zameni asfaltne dilatacije i geodetsko snimanje oslonačkih tačaka na nadvožnjaku u Kraljevu (u Ulici Jovana Deroka) završeni su danas popodne, pa je normalizovan i saobraćaj preko ove saobraćajnice. Zbog ovih radova koji su trajali nekoliko dana ponovo su se stvarali veliki redovi na ulazu u Kraljevo kod Male pijace.

Kako su naveli u JP „Putevi Srbije“, izvedeni radovi spadaju u radove na redovnom održavanju puteva, odnosno, putnih objekata.

Oštećenja na nadvožnjaku nema“ – bio je deo je odgovora koje su na pitanja naše redakcije poslali iz pres služve JP „Putevi Srbije“.

Radovi na zameni asfaltne dilatacije koštaju oko pola miliona dinara, a izveli su ih radnici  preduzeća „ABL“ iz Beograda. Juče su iz ovog preduzeća obećali da će saobraćaj na nadvožnjaku biti normalizovan danas, ukoliko, shodno vremenskim uslovima, svi radovi budu obavljeni na vreme, jer je za asfaltiranje kolovoza potreban određen vremenski period bez padavina, što se očigledno i dogodilo, pa je sada nadvožnjak ponovo prohodan.

Inače, rekonstrukcija nadvožnjaka koji je pušten u rad 20. septembra prošle godine - trajala je duže od 17 meseci. Za ovaj posao prvobitno je bio određen rok od 75 dana. Zbog rekonstrukcije ove „žile kucavice“ gužve su se stvarale još od sredine aprila 2018. godine, na raskrsnici neposredno ispod nadvožnjaka. Negodovali su svi: vozači, stanari okolnih zgrada, pešaci. Prema analizama stručnjaka, dejstvo vode i soli, kao i neadekvatno odvodnjavanje sa nadvožnjaka bili su glavni uzroci njegovog propadanja. Voda i so su prodirali kroz montažne delove pešačkih staza i kroz otvore za instalacije i prouzrokovali tešku koroziju armature i degradaciju betona. Radovi na rekonstrukciji koštali su oko 127 miliona dinara.

        M. M. D.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments