Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. oktobar 2020.

Prema rečima organizatora, na Internacionalni festival reportaže i medija "Interfer Zlatna Nika", koji ove godine slavi 25. rođendan, pristigao je rekordan broj reportaža u pet kategorija

            Reportaža "Kako je Njegoš postao Nikolina" novinarke Marine Miljković Dabić, vlasnice i urednice portala "Krug", izabran je u zvaničnu selekciju 25. festivala reportaže Interfer 2020, u konkurenciji novinska reportaža. U godini u kojoj je u štampanim i digitalnim novinama objavljeno na hiljade reportaža, Marinin tekst je izabran među 12 najboljih novinskih reportaža u regionu.

            "Kako je Njegoš postao Nikolina" je topla ljudska priča o transrodnoj osobi koja je rođena, kako sama kaže, kao devojčica zarobljena u telu dečaka. Objavljena je 1. juna ove godine i možete je pročitati na OVOM linku.

            Još jedan Kraljevčanin plasirao se u najužu konkurenciju - rad našeg kolege fotoreportera "Večernjih novosti" Gorana Šljivića pod nazivom "Zabava ili mučenje“ izabran je u zvaničnu selekciju u konkurenciji foto reportaža. Njegova serija fotografija snimljenih na "Štraparijadi" našla se među 10 najboljih foto reportaža.

Imena dobitnika nagrada biće objavljena u nedelju. Interfer 2020. se odvija u Beogradu sa suženim programom, bez tradicionalnog okupljanja novinara sa Balkana, zbog epidemije kovida. Organizatori su saopštili da je ove godine na konkurs pristigao rekordan broj reportaža u konkurencijama: televizija, novine, radio, fotografija i društveno-odgovorna reportaža.

            Internacionalni festival reportaže i medija "Interfer Zlatna Nika" održava se od 1996. godine i posvećen je najtežem, ali najlepšem novinarskom žanru - reportaži.

R.V.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments