Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. mart 2017.

Radojko Janić, po izboru revizorske kuće „E&Y“ najbolji preduzetnik u Srbiji za 2016. godinu, kaže da njegovo preduzeće želi da u ovoj godini posluje za 25 odsto bolje nego u prošloj i da zaposli nove radnike

Svi veliki biznisi, kažu, nastali su iz činjenice da je neko nekada imao hrabrosti da rizikuje. Od dana kada se to dogodilo, do svečane ceremonije u beogradskom hotelu „Hajat“, gde je Radojku Radu Janiću, osnivaču „Radijator inženjeringa“, uručena prestižna nagrada revizorsko-konsultantske kompanije „E&Y“ za Preduzetnika godine u Srbiji za 2016. godinu – prošlo je skoro 26 godina. Tim povodom, Janića i inženjera Nenada Radosavljevića, koji je ovom preduzeću veran dve decenije, danas su ugostili gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i predsednik gradske skupštine Nenad Marković, a razgovoru je, ispred RPK Raškog i Moravičkog okruga prisustvovao njen generalni sekretar Zvonko Tufegdžić.

Zahvaljujući se na prijemu, Rade je s ponosom rekao da ovu vrednu nagradu, među šest finalista nije dobio samo on lično, već i njegova porodica i svi zaposleni u preduzeću.

Gradonačelnik Terzić istakao je da je posebno važno  što je „Radijator inženjering“ bio jedina firma sa područja centralne Srbije koja se našla u finalu, jer su svi ostali finalisti bili iz Beograda i Vojvodine.

- Ponosan sam kao gradonačelnik što u gradu imamo ovakvo preduzeće koje u teškim vremenima uspeva da izvozi na inostrana tržišta i što zapošljava Kraljevčane – istakao je Terzić.

Prema rečima Janića, „Radijator inženjering“ ima stalnu potrebu za zapošljavanjem novih radnika, a da bi ostvarili ovogodišnji planirani rast od 25 procenata (u odnosu na prošlogodišnji rast koji je iznosio 21 odsto) to će činiti i ubuduće.

- Od 1. marta kod nas su u radnom odnosu četiri diplomirana mašinska inženjera i još osam radnika, a do kraja godine, ukoliko zaključimo ugovore koje želimo, primićemo u radni odnos najmanje 100 radnika – najavio je Janić.

Predsednik gradske skupštine Nenad Marković ocenio je da je Rade ponosnim učiono najpre svoju firmu, a onda i ceo grad.

- Ohrabruje upravo to što će on nastaviti da proširuje svoje kapacitete, a mi verujemo da će se, zbog toga što su i ranije planovi bili realni i ostvareni, tako biti i ubuduće – rekao je Marković.

Tokom druge nedelje juna Rade će, u konkurenciji 65 preduzetnika, predstavljati Srbiju na izboru za "Svetskog preduzetnika godine" u prestonici kneževine Monake - Monte Karlu.

- Ponosan sam na to što ćemo predstavljati Srbiju, bez obzira na to šta ćemo uraditi, jer je daovoljno učestvovati u tako velikoj konkurenciji – pojašnjava Rade izražavajući nadu da će „Radijator inženjering“ biti među prvih deset.

Zvonko Tufegdžić, generalni sekretar RPK Raškog i Moravičkog okruga zahvalio se Janiću na trudu da u Kraljevu stvori firmu po ugledu na najbolje evropske.

- Kao predstavniku privrede pričinjava mi izuzetnu čast da takvom čoveku i preduzeću i ja lično, i komora sa, od Nove godine novim ustrojenjem, budemo pravi servis – obećao je Tufegdžić.

Janić je poručio da velika nagrade obavezuje sve u „Radijator inženjeringu“ da budu još bolji, da razviju veliki broj novih, što kvalitetnijih proizvoda i veću produktivnost, prateći nove i skupe tehnologije koje se brzo menjaju. Planovi podrazumevaju i povećanja zarada radnicima jer oni, kako je Janić rekao, zaslužuju da za posao koji rade budu bolje plaćeni, iako svake godine, kako je rekao, zarade u preduzeću rastu u skladu sa poboljšanjem poslovanja).

Budući da je danas bilo reči i o problemima u poslovanju „Radijator inženjeringa“, najviše zbog činjenice da kamioni ovog preduzeća, posle rekonstrukcije popularne „triangle“ u Grdici više ne mogu direktno na Ibarsku magistralu, gradonačelnik Terzić je ponovio da će problem biti rešen izgradnjom saobraćajnice koja će koštati oko 20 miliona dinara.

- To neće biti nikakav poklon nekim preduzećima ili njihovim vlasnicima, već je u pitanju potreba grada da pomogne radnicima koji u preduzećima u tom delu grada rade, a među kojima „Radijator inženjering“ zapošljava najveći broj radnika – pojasnio je Terzić, koji je podsetio da je ovo preduzeće kao društveno odgovorna firma svojevremeno doniralo kotao Staračkom domu u Mataruškoj Banji i vrtiću „Ratarska kapija“, obezbedivši grejanje za decu predškoskog uzrasta, koje je znatno jeftinije nego da je vrtić priključen na sistem gradske „Toplane“.

 

„Radijator inženjering“ je u Kraljevu najveći privatni poslodavac koji gradi i svojiu laboratoriju za ispitivanja kakvu nemaju ni mnoga slična preduzeća u Evropi. Za put u Monako jedno „srećno“ nije dovoljno, ali – dovoljno je znati da Rade Janić vrlo dobro zna da utakmicu ne dobijaju igrači koji sede na rezervnoj klupi. Zato će, s ponosom, u Monako poneti kapitensku traku.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments