Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
  1. 7. april 2017.

Uspešno preduzeće sa sedištem u Šumaricama kod Kraljeva danas proslavlja 25 godina postojanja, a porodica Jelić ponosna je na biznis koji su pre četvrt veka započeli supružnici Milorad i Ljiljana, a nastavili sinovi Vladan i Mladen Jelić

Preduzeće za inženjering i proizvodnju “Termoinvest” osnovano je na danasnji dan,  7. aprila 1992. godine u Šumaricama kod Kraljeva. Osnivač i današnji vlasnik firme, gospodin Milorad Jelić i njegova supruga Ljiljana, želeli su više od gole egzistencije, usudili se da krenu sa svojom pričom i započeli su sopstveni biznis. Nisu ubili svoj san, odlučili su da ga ostvare.

Milorad je danas ponosan na tadašnji osećaj da će i sebi, i svojoj porodici, ali i čitavom društvu biti korisniji, ako prihvati izazov koji je sam sebi zadao.

- Nije bilo lako na početku, ali danas sa osmehom gledamo i na teškoće koje su nas tada pratile, a sve što smo do sada postigli, možda je dokaz da želje ljudima nisu date bez snage da ih ostvarimo

 

Ta, 1992.  godina nikako nije bila idealna za započinjanje novih biznisa, ali  Jelići su u godini kada su našoj zemlji uvedene sankcije i privredni život polako počeo da zamire, pronašli izazov.

Tako se, u ranoj fazi nastanka preduzeće “Termoinvest” bavilo poslovima izvođenja radova na termo-tehničkim instalacijama, a vremenom se javila ideja da otpočnu sa sopstvenom proizvodnjom u čiju se realizaciju krenulo proizvodnjom prirubnica. Krenuli su iz garaže porodične kuće u Šumaricama. Kancelarija je bila spavaća soba, a poslovanje je „olakšavao“ za to vreme neophodnan fax i, nažalost, jako loša telefonska veza.

Stariji sin Vladan se, po završetku srednje škole, uključuje u rad firme.  Vladan je, zahvaljujući svom talentu i daru za mašinstvo dao možda i najveći doprinos formiranju i razvoju proizvodnog pogona u tom najranijem periodu. Njegova uloga u razvoju preduzeća i danas je jako važna.

- Na putu do onog što je „Termoinvest“ danas stajale su godine truda i neprestane borbe, kojom smo svoj profesionalizam dokazali. Naš poslovni moto je „jaki pojedinci, uigran tim, pozitivne misli“. Uz sve to: rad, strpljenje, disciplina, odricanje – može da zvuči kao formula za uspeh, ali za sve ove godine dobro smo naučili da do uspeha nema savršenog puta. Zato je neprekidno i ovo naše traganje za njegovom pravom merom, ali i za zadovoljstvom u poslu. Jer, nikada ne zaboravljamo poruku mudrijih da „oni koji ulaze u biznis samo da bi napravili novac – nikada neće uspeti“ – kaže Vladan.

Širenjem svojih infrastrukturnih i kadrovskih kapaciteta,  2000-te godine “Termoinvest” je započeo proizvodnju industrijske armature, u početku od sivog liva, a kasnije i od čeličnog. Danas u ovom preduzeću izrađuju i prodaju proizvode koji firmi dugoročno omogućavaju poslovni ugled i budućnost, uključujući je u krug priznatih, poslovno uspešnih, tržišno usmerenih i po kvalitetu uglednih privrednih subjekata.

“Termoinvest” danas ima dvadesetak radnika u stalnom radnom odnosu, a poslovna politika preduzeća zasniva se na zdravim međuljudskim odnosima kao jednom od važnih preduslova koji vode prosperitetu preduzeća i samih radnika. Svi zajedno svakodnevno rade na poboljšanju kvaliteta, kako proizvoda i usluga, tako i celokupnog delovanja preduzeća prema kupcima, dobavljačima, društvenoj zajednici, okolini...  Sa kupcima i dobavljačima grade dugoročne partnerske odnose, a u prilog tome govori i činjenica da sa većinom firmi imaju saradnju koja  traje više od 10 godina.

- Danas imamo moderne linije i mašine, ali  naše najveće blago su pre svega ljudi. Oni koji kod nas rade i oni sa kojima radimo, jer su za izgradnju poverenja potrebne godine i zato se nikada ne poredimo sa onim što drugi najbolje rade, već ono što radimo, radimo najbolje što umemo  - ponosan je Mladen Jelić.

Za 25 godina postojanja firma “Termoinvest” dobro se pozicionirala na tržištu Srbije i bivše Jugoslavije, uspevajući da opstane u ovim teškim vremenima, da razvija svoju proizvodnju i širi svoju misiju.

Mnoge firme su sličnih godina kao naša, poručuju složni Jelići. Mnoge su i daleko većih dometa, ali – mi ne smatramo da smo manje uspešni, jer naši bilansi govore u prilog toj tezi.

Svaki je cilj – san sa rokom, a san „Termoinvesta“ je da traje. Ovaj dvadeset petogodišnji je dosanjan, danas otvaraju sezonu novih ciljeva, ostvarivih i  moćnih.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Jelena Nikolić

    Gost - Jelena Nikolić

    Čestitam Jelići, bili ste skromni i radni ljudi i takvi ste i ostali. Želim vam da trajete godinama i da budete svake godine sve uspešniji. Pozdrav !!!!!!
    • Ime: Jelena Nikolić