Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. novembar 2017.

Liberalizacija tržišta je kompanijama iz oblasti energetike omogućila širenje, pa je Hrvatska Elektroprivreda saopštila da u Srbiji već snabdeva jednu firmu i da je u završnoj fazi priprema i isporuka električne energije za Kraljevo i Valjevo

Hrvatska Elektroprivreda (HEP) se, zbog liberalizacije tržišta širi po regionu, odnosno u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.

Direktorka ove kompanije je na Petoj Međunarodnoj konferenciji: Regionalno tržište električne energije održanoj u Beogradu HEP istakla da su oni otvaranje tržišta dočekali spremni, i kad su u pitanju usluge domaćinstvima, i za velike privredne potrošače

Kako saznajemo, domaćinstvima će i u Srbiji biti ponuđena Hepi tarifa, koja je u Hrvatskoj imala veliki odziv, jer je kupcima omogućeno da umesto akontacija plaćaju samo energiju koju stvarno i potroše.

Kod privrednih potrošača, velikim kupcima omogućuje se udruživanje radi postizanja boljih uslova snabdevanja, a preduzetnici na povoljniju cenu električne energije mogu da računaju kroz strukovna udruženja. poput Hrvatske privredne komore.

U ponudi je I ZelEn, električna energija iz hidroelektrana, u potpunosti proizvedena iz obnovljivih izvora. Hrvatska Elektroprivreda u Sloveniji, preko svoje firme HEP Energija već ima osminu celokupnog tržišta elelktrične energije, a u Bosni I Hercegovini razvija infrastrukturu koja će budućim kupcima omogućiti da jednostavno promene snabdevača onda kada istekne zaštite domaće proizvodnje . Trenutno, u Srbiji HEP Energija snabdeva strujom kompaniju „Cimos“ a u završnoj je fazi priprema isporuke električne energije za gradove Kraljevo i Valjevo.

Narednih dana pokušaćemo da istražimo ovu najavu i uslove.

foto: Pixabay

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
67%     1.8 m/s     33.017 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C