Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. novembar 2017.

Gradonačelnik Kraljeva izjavio je danas da u Elektroprivredi Srbije treba tražiti krivca zbog kojeg je Hrvatska elektroprivreda dobila posao na tenderu u Kraljevu i istakao da je zanimljivo što su u obe ponude napravljene potpuno iste greške

Krivica je Elektroprivrede Srbije što nije dobila posao na javnom tenderu za nabavku električne energije za javnu rasvetu u Kraljevu,izjavio je danas gradonačelnik grada na Ibru Predrag Terzić.

On je podsetio da je na tenderu raspisanom u junu ove godine Hrvatska elektroprivreda (HEP) bila jedini konkurent Elektroprivredi Srbije.

Iako je procenjena vrednost od 66.666.667 dinara bila javno iskazana, JP EPS Srbije dalo je ponudu u iznosu od 67 miliona dinara, odnosno 333.333 dinara višu od procenjene vrednosti, zbog čega njihova ponuda nije mogla da bude uzeta u razmatranje, pojasnio je gradonačelnik Kraljeva.

- Kao jedina validna, prihvaćena je ponuda HEP-a u iznosu 66.245.000 dinara. Da je EPS dao ponudu koja je i do pet odsto viša u odnosu na ponudu HEP-a, imali su mogućnost da se pozovu na klauzulu zaštite domaćih proizvođača i oni bi dobili posao - rekao je Terzić.

On je postavio pitanje da li je 66 miliona dinara malo i da li je loš posao napraviti ugovor sa likvidnim potrošačem kao što je grad Kraljevo i prokomentarisao da je potez EPS-a u neskladu sa ekonomskom, ali i elementarnom logikom.

Terzić je naveo da su u ponudi EPS-a i HEP-a napravljene iste greške, odnosno, obe su adresirane na JP Direkcija za planiranje i izgradnju, iako preduzeće pod tim nazivom u Kraljevu ne postoji već čitavih godinu dana, odnosno javnu nabavku je sprovelo JP za upravljanje građevinskim zemljištem.

- Da li se radi o slučajnosti ili je, možda, ponudu pisao neko ko je u dosluhom sa drugom firmom, ili je to radilo isto lice, ne znam,ali tvrdim da grad Kraljevo nije odgovoran zbog toga što je nabavku dobio HEP, već krivca treba tražiti u Elektroprivredi Srbije -  smatra gradonačelnik Kraljeva.

Terzić je dodao i da je dug Kraljeva prema EPS-u trenutno 14 miliona dinara, a ne 45 miliona kako je objavljeno u nekim medijima i da će grad taj dug isplatiti iz budžeta za narednu godinu.

- Želeli smo da u najkraćem mogućem roku platimo zaostala potraživanja, ali jEPS u Kraljevu prešao na rezervno snabdevanje koje podrazumeva znano više cene električne energije u odnosu na regularne, pa zbog toga nismo u mogućnosti da odmah isplatimo preostali dug - kaže Terzić.

Što se tiče problema zbog nesprovođenja ugovora sa HEP-om, do čije realizacije ne može da dođe dok dug EPS-u ne bude izmiren, Terzić je rekao da za sada nema penala, ali da probleme – očekuje.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Sunny, 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 6:39 pm
55%     4.9 m/s     33.220 bar
Forecast
SRE Low: 10 °C High: 27 °C
ČET Low: 10 °C High: 26 °C
PET Low: 11 °C High: 26 °C
SUB Low: 13 °C High: 28 °C
NED Low: 11 °C High: 21 °C
PON Low: 9 °C High: 25 °C
UTO Low: 9 °C High: 15 °C
SRE Low: 6 °C High: 13 °C
ČET Low: 5 °C High: 14 °C
PET Low: 5 °C High: 20 °C