Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. decembar 2017.

To je početak, do otvaranja biće zaposleno nekoliko stotina, kasnije, nadamo se, i više hiljada ljudi, a zbog investicije nemačkog „Leonija“, poništili smo zaštitu kulturno-ambijentalne celine škole „Dr Đorđe Radić“, kaže gradonačelnik Kraljeva

Zahtev investitora iz Turske (kompanija "Taypa") stigao je u Kraljevo. Turski poslodavac, za poslove supervizora u budućoj fabrici tekstila, koja će biti izgrađena na području nekadašnjeg "Autotransporta" u Kraljevu traži na samom početku 10 supervizora, ili, kako smo navikli da govorimo nekadašnjih brigadira, najavio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

- Kasnije će obuka ići ka mnogo većem broju zaposlenih, odnosno, prilikom otvaranja biće zaposleno nekoliko stotina, a kako se fabrika bude razvijala, očekujemo da će zapošljavati više hiljada ljudi – rekao je gradonačenik Terzić novinarima, napominjući da će o tome detaljnije moći da saznaju od predstavnika kompanije, kada oni budu došli na finalne razgovore u Kraljevo, odnsono, kada budu kupili preduzeće „Autotranport“ u stečaju.

Turska kompanija je, kazao je on, već osnovala preduzeće sa sedištem u Kraljevu.

- Nadam se da će  29. januara naredne godine oni uspeti da kupe ovo preduzeće, čime će postati vlasnici 12 hektara zemljišta, zgrada i pokretnih stvari koje se nalaze na samom placu – poručio je Terzić.

Prema njegovim rečima, Kraljevo naredne godine očekuje veliki broj investicija i otvaranje znatnog broja novih radnih mesta:

- Pored investicije turske Taypa grupe očekujemo i početak izgradnje nemačke fabrike „Leoni“, kompanije koja poroizvodi kablove za automobilsku industriju. Mi smo uspeli da na sednici Vlade pre 20 dana poništimo zaštitu kulturno-ambijentalne celine Poljoprivredno-hemijske škole „Dr Đorđe Radić“, čime je otklonjena i poslednja prepreka koja vodi promeni urbanističkih planova na ovom području i kasnijoj mogućnosti da ovoj nemačkoj fabrici budu izdati lokacijski uslovi, lokacijska i, na kraju, građevinska dozvola

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Srdjan

  Gost - Srdjan

  Prolupali ste skroz! Onakvo blago kakvo je Ratarsko imanje cete pod beton?Niste normalni!
  • Ime: Srdjan
 • Gost - Olja

  Gost - Olja

  Terzicu doktore,a dokle su stigli Turci ?
  • Ime: Olja
 • Gost - Tuta muta

  Gost - Tuta muta

  Kako zna da će baš Turci da kupe Autotransport. Da li Zvonko i Zelja da zaprete ostalim koji su zainteresovani za kupovinu?!
  A sto se tice ocekivanja..mi jos uvek cekamo Kraljevgrad, bazen, odmaraliste, urbanu regeneraciju, namensku industriju..autoput Pojate-Preljina. A dobili smo samo Desu u Eps-u, Simketovog zeta na pijaci i Canentovu sestru. I jos par stotina Sns-ovaca..
  • Ime: Tuta muta
  • Gost - Nada

   Gost - Nada

   I veterinara u Vodovodu ...zet Bojanić inače voli da ga osukobljavaju sa doktorke,kao i pravnika bez portfelja Protića,s Kosova nekoliko rodjaka ...i dr 
   • Ime: Nada