Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. mart 2018.

Dva laka aviona marke SILA 450C, proizvedena u Fabrici aviona "Aero East Europe", koja je prošle godine iz Kraljeva preseljena u Jagodinu, izvezeni su  u Sjedinjene Američke Države, za kupca u Čikagu

Za Fabriku aviona "Aero East Europe", koja je prošle godine iz Kraljeva preseljena u Jagodinu, ovo je prvi izvoz u SAD lakih aviona. marke „SILA 450C“, a prema rečima Milorada Matića Maga, taj događaj predstavlja jedan od najvećih uspeha u karijeri. Osim toga, ovo je prvi slučaj u istoriji srpskog vazduhoplovstva da srpski proizvod ide na američko tržište, a avioni će biti upisani u redovni civilni registar američkog vazduhoplovstva i koristiće se u školama za obuku letačkog osoblja.

Direktor „Aero East Europe“ Milorad Matić Mago zahvalan je na podršci koju ovo preduzeće ima od predsednika skupštine opštine Jagodina i najavljuje da za nekoliko dana treba da bude potpisan i ugovor o izgradnji fabrike aviona na aerodromu u Jagodini.

Cena aviona se, u zavisnosti od ugrađene opreme, kreće od 36.000 do 60.000 evra. Na zapadu su takvi avioni 20.000 evra skuplji.

Avioni „Aero East Europe“ proizvode se prema svetskim propisima, kao i čuvena "cesna" ili "paper", ugrađuju im se najkvalitetniji Roteks motori koji troše 12 do 14 litara bezolovnog benzina na sat, što je pet do šest litara na sto kilometara, a sa jednim punjenjem rezervoara mogu da lete oko 1.100 kilometara vazdušnom linijom.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
100%     4.9 m/s     32.983 bar
Forecast
PET Low: 0 °C High: 1 °C
SUB Low: 0 °C High: 1 °C
NED Low: -4 °C High: 1 °C
PON Low: -8 °C High: -2 °C
UTO Low: -2 °C High: 0 °C
SRE Low: -3 °C High: 0 °C
ČET Low: -6 °C High: 0 °C
PET Low: -6 °C High: -2 °C
SUB Low: -6 °C High: 0 °C
NED Low: -6 °C High: 0 °C