Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. mart 2018.

Tufegdžić: «Vlasnici kompanija koje su kupile dve fabrike su Kraljevčani, zbog čega se nadamo da će, pokretanjem proizvodnje vratiti dug mestu rođenja, a treća fabrika će, najverovatnije, biti prodata na narednoj licitaciji po nižoj ceni»

Prema mišljenju Zvonka Tufegdžića, direktora Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga, u privrednom smislu grad Kraljevo i čitav region treba da budu zadovoljni što su dve proizvodne celine «Magnohroma». On je izrazio nad da će na narednoj licitaciji biti prodata i Fabrika vatrostalnih materijala.

- Pošto su vlasnici beogradskih firmi, koje su već kupile dve Magnohromove fabrike, uložili novac u njihovu kupovinu, nadam se da će uložiti i u proizvodnju, tim pre što su u Kraljevčani, koji će vratiti dug svom kraju – kaže Tufegdžić, ističući da su u pitanju ozbiljne kompanije, koje se bave trgovinom, ali i proizvodnjom.

Što se tiče treće celine, koja je pravni sledbenik nekadašnjeg kraljevačkog giganta, Tufegdić smatra da su oni želeli da kupe po nižoj ceni celinu «Magnohroma» za koju su zainteresovani.

- Na narednoj licitaciji će cena biti niža, ali će njima ostati više novca za ulaganje, a za pokretanje proizvodnje nije od značaja da li će oni fabriku kupiti za million ili dva miliona evra, nama je bitno da to bude ozbiljna firma koja želi da pokrene proizvodnju – smatra Tufegdžić.

Prema njegovom mišljenju, u prvoj fazi treba očekivati zapošljavanje od par stotina radnika u prodatim fabrikama i nada se da bi prodaja treće celine «Magnohroma», za koju niko nije uplatio depozit, a cena joj je bila procenjena na 275 miliona dinara, mogla da bude okosnica razvoja celog kraja.

- «Magnohrom» nekada nije bio nosilac razvoja samo Kraljeva, Raškog okruga i Srbije, već i čitave bivše Jugoslavije, jer je bio jedan od tri najveća neto izvosnika sa područja nekadašnje SFRJ – podsetio je direktor RPK Moravičkog i Raškog okruga, izrazivši nadu da bi to opet mogla da postane ozbiljna fabrika.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - ZAGORKA

  Gost - ZAGORKA

  MOŽDANEKAD BUDE POZNATA  AKOKO MRTVI BUDU  USTALI I ALI I UZRLI STVAR U SVOJE RUKE
  • Ime: ZAGORKA
 • Gost - Vlada

  Gost - Vlada

  Posle se pitamo otkud Komora na budžetu...mora se ova antologijska izjava zabeležiti...sramotno ako se zna da nasledjena poatsocijalistička organizacija kao I Dunav osiguranje I još desetine pijavica
  • Ime: Vlada
 • Gost - Ex MK

  Gost - Ex MK

  Ha ha ha ha. Strucnjak. A ko li je taj vlasnik WLBEX-a. Tacan odgovor BOMEX.
  • Ime: Ex MK
 • Gost - magnohromka

  Gost - magnohromka

  Ko je kupio Magnohrom?
  • Ime: magnohromka