Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. mart 2018.

Organizatori Sajma zapošljavanja, koji će u Kraljevu biti održan 28. marta, poručuju da će 57 poslodavaca ponuditi više od 300 radnih mesta i savetuju da svaki nezaposleni ponese odštapman veći broj svojih radnih biografija

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), u sredu 28. marta, od 12 do 15 časova organizuje 16. po redu prolećni sajam zapošljavanja u sali Doma vojske Srbije u Kraljevu.

Snežana Prelić, direktorka kraljevačke filijale NSZ, kaže da je ovaj sajam, tradicionalno, dobro mesto za direktan susret sa poslodavcima sa područja Kraljeva, Vrnjačke Banje i Kopaonika, kojih će ove godine biti 57, a biće ponuđeno više od 300 radnih mesta.

Postoji potražnja za različitim profilima i različitim kvalifikacijama, počev od mašinske, elektro-metalske struke, tekstilne, saobraćajne i prehrambene struke, potrebni su radnici iz oblasti građevinarstva, administracije, osiguranja, trgovine, ekonomisti. Potražnju za kadrovima iskazala je i Vojska Srbije koja traži profesionalne vojnike.

- Specifično za ovaj sajam je što imamo određen broj poslodavaca koji žele da obuče radnike, a zatim i da ih angažuju. Reč je, naravno, o profilima kojih nema dovoljno sa datim znanjima i veštinama na tržištu rada, pa je ovo šansa za sve koji traže posao – kaže Prelić, napominjući da ima onih koji isključivo žele radno da anagažuju osobe sa invaliditetom i da će biti potrebe za bravarima, konfekcionarima, šivačima i za nekvalifikovanim radnicima.

Savetnik za posredovanje i sajmove zapošljavanja u filijali NSZ u Kraljevu Aleksandra Božović ocenila je da su sajmovi mesto susreta ponude i potražnje na tržištu rada.

- Očekujemo da će više od 1.000 nezaposlenih posetiti sajam i potražiti posao. Oni koji dolaze treba da znaju da će na samom ulazu u Dom vojske postojati mapa sajma sa obeleženim nazivima poslodavaca-učesnika sajma, kao i sve pozicije, odnosno radna mesta za koja poslodavci potražuju radnike – pojašnjava Božović.

Ove godine, mapa sajma prviput će ove godine sadržati i ponude za međuregionalna posredovanja, odnosno za radna mesta u drugim regionima Srbije, kao i za zaposlenja kod inostranih poslodavaca.

Na samom ulazu info pult će imati radnici i saradnici NSZ, na kojem će pomoći posetiocima da se na sajmu snađu, a postojaće i veliki štand NSZ, gde će predstavnici stručnih službi promovisati usluge NSZ, odgovarati na pitanja zainteresovanih vezano za trnutno aktuelne javne pozive NSZ i lokalne samouprave.

- Preporučujemo nezaposlenima koji dolaze na sajam da ponesu veći broj svojih radnih biografija, jer je ove godine velika ponuda radnih mesta, za lokalno tržište više od 300, a u širem smislu (uz međuregionalna posredovanja i ponudu poslova u inostranstvu) i više od 500 radnih mesta – rekla je Božović.

Od decembra prošle godine partner NSZ je i Infostud, portal koji se bavi zapošljavanjem, čiji će predstavnici raditi anketu nezaposlenih o tome koliko su obavešteni o slobodnim radnim mestima, koliko su spremni na teritorijalnu pokretljivost i kako dolaze do posla. Iz NSZ apeluju na zainteresovane da se rasporede, kako se na sajmu ne bi stvarale velike gužve, jer će sajam trajati od 12 do 145 časova, a ako bude bilo potrebe – biće i produžen.

Prošle godine na samom sajmu konkurisalo je više od 90 nezaposlenih, 69 ih je dobilo posao, a 360 onih koji su posetili sajam i ostavili svoje biografije posao je našlo u proteklih godinu dana.

Prateća manifestacija sajma biće svečano uručivanje odluka o obavljanju stručne prakse i o dodeli subvencija poslodavcima koji zapošljavaju teže zapošljiva lica (dugoročno nezaposlene, niskokvalifikovane, starije od 50 godina, tehnološke viškove, osobe sa invaliditetom), čime će biti promovisani aktuelne javne pozive NSZ.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments