Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. februar 2019.

Evo kako danas izgedaju pristanišna zgrada aerodroma „Morava“, kontrolni toranj i pista koja je sada duga 2.200 metara; ona treba da bude produžena za 300 i proširena sa 30 na 45 metara

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas u Kraljevu da će 8,5 miliona evra biti uloženo u sve ono što je potrebno za funkcionisanje vojnog aerodroma Lađevci kao civilnog.

- Sad kada smo potpisali ugovore sa „Aerodromima Srbije“ i sa Ministarstvom odbrane, kocka je bačena, napravili smo najvažnije administrativne korake i slobodno mogu da kažem da aerodrom jeste mešoviti i sada radimo daljeNadam se da će 28. juna prvi avioni tipa BOINGA 737 moći da polete i slete. Možda ćemo zajedno, kao što smo razgovarali, praviti vojno-civilni aero miting. U svakom slučaju, taj aerodrom počinje da živi i kao civilni aerodrom o čemu smo pričali takođe dugi niz godina – rekla je Mihajlović.

Evo kako izgledaju pristanišna zgrada aerodroma „Morava“, kontrolni toranj i pista koja je sada duga 2.200 metara. Ona treba da bude produžena za 300 metara i proširena sa sadašnjih 30 na 45 metara.

Iako je minstarka Mihajlović prilkom nedavne posete Lučanima najavila da će danas Vlada Srbije potpisati ugovor sa operaterom za civilni deo aerodroma (a to je preduzeće "Aerodromi Srbije"), to se danas nije dogodilo, već je potpisan samo zapisnik o pregledu i stanju nepokretnosti Aerodroma „Morava“, koji su potpisali direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ Zoran Pavlović i komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments