Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 11. jun 2019.

„Dosta smo uradili, ali moramo i sada sve rupe da zakrpimo, da zaštitimo Kraljevo", poručio je danas u Grdici predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obilasku „Radijator inženjeringa“, firme koja je imala ogromnu štetu u poplavama

Tokom svoje posete Kraljevu predsednik Srbije Aleksandar Vučić najpre je danas u naselju Grdica obišao privatno preduzeće „Radijator inženjering“. U Grdici „Radijator inženjering“ ima jedan od pogona, a drugi je u industrijskoj zoni Šeovac, gde je poplava takođe nanela veliku štetu ,i ovom, ali i brojnim drugim kraljevačkim preduzećima. Samo šteta ovog preduzeća meri se, kako osnivač preduzeća Radojko Janič ističe stotinama hiljada evra.

„Radijator inženjering“ se bavi montažom i proizvodnjom kotlova za centralno grejanje i na pelet. U ovom preduzeću poplava je oštetila sve mašine za proizvodnju od robota za automatsko varenje, preko mašina za  sečenje i savijanje limova, CNC lasera, presa, do poluautomata za struganje materijala i komoru za peskarenje.

Nivo vode u pogonu „Radijator inženjeringa“ u Grdici pre nedelju dana bio je 70 centimetara. zahvaljujući naporu svih zaposlenih, jedan pogon osposobljen je da počne sa radom trećeg dana posle poplava, a drugi je proradio dan kasnije, prošlog četvrtka.

„Radijator inženjering“ osigurao je, prema rečima Janića, 70 odsto svojih mašina. Izvoze više od 80 odsto svoje proizvodnje, najviše u Austriju, ali i Nemačku, Belgiju, Italiju, kao i na rusko tržište. 

Prošle godne u ovoj fabrici proizvedeno 13.200 jedinica, a ove godine već porudžbinu od 7.000 kotlova za Italiju.

Prema rečima Janića, u sezoni, kada je najviše posla i prekovremenog rada, prosek plate je 650 evra.

Vučić je rekao da bi za Kraljevo poslednje poplave  bile katastrofalne da u Adranima nije izgrađen bedem i ocenio da će za uređivanje korita reka u Kraljevu i Lučanima biti potrebno oko 1,6 do 1,7 miliona miliona evra.

"Dosta smo uradili, ali moramo i sada sve rupe da zakrpimo, da zaštitimo Kraljevo". Završite to, da više nema problema, da rešimo probleme ljudi Grdici, Sirči, Adranima jednom zauvek", obratio se direktoru preduzeća „Srbijavode“ Goranu Puzoviću.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments