Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. novembar 2019.

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA), zvanično je dodelilo Aerodromu "Morava" kod Kraljeva svoj identifikator lokacije sa tri slova – piše exyuaviation.com

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA) zvanično je dodelilo Aerodromu Morava svoj identifikator lokacije sa tri slova - KVO, piše  exyuaviation.com.

Na sajtu Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, na spisku aerodroma sa sertifikatom i dalje su samo aerodromi u Nišu i Beogradu, a „Morava“ je na spisku aerodroma sa dozvolom za korišćenje.

U četvrtak 21. novembra u 10.00 časova završava se tender koji je Vlada Srbije raspisala za izbor avioprevoznika sa aerodroma „Morava“.

U tenderskoj dokumentaciji navodi se da ponuđač mora imati najmanje jedan avion sa sedištem u Srbiji, kapaciteta najmanje sedamdeset putnika i još jedan pomoćni avion, koji je takođe stacioniran u Srbiji.

Prevoznik, precizirano je uslovima tendera,  mora da ima najmanje 29 članova posade koji rade u Srbiji, uključujući četvoro zemaljskog osoblja, 10 pilota i 15 članova kabinskog osoblja, a  kompanija mora da ima i petnaest agenata koji tečno govore srpski jezik u Call centru. 

Od decembra ove godine, kako je ranije najavljeno, izabrani prevoznik tri puta nedeljno leteće za Beč,  a od 10. marta 2020. do 15. oktobra 2020. tri puta nedeljno i do Soluna. Ove linije proglašene su za linije od javnog interesa u vazdušnom saobraćaju, a u preduzeću „Aerodromi Srbije“ najavljuju da razgovaraju i o letovima za Nemačku i Tursku.

Nezvanično, u pitanju su letovi za Frankfurt, Minhen i Istanbul.

Zoran Ilić, pomoćnik ministra saobraćaja zadužen za vazduhoplovstvo, početkom ove sedmice izjavio je u Kraljevu kako „očekuje da se na tender prijave Vizz Air, a možda i Air Serbia“. Međutim, portal exyuaviation piše kako „uprkos nadama gospodina Ilića, Vizz Air ne ispunjava uslove tendera, jer ne upravlja avionima sa najviše osamdeset sedišta“.

Vlada zadržava pravo da dodaje nove rute od javnog interesa bez pokretanja novog tendera, a vrednost ugovora za dodatne usluge ne sme da pređe pet procenata ukupne vrednosti inicijalnog ugovora, što odnosno 5,7 miliona evra za celo trogodišnje razdoblje (297.800 evra do kraja ove godine, i po 2,7 miliona evra u 2020. i 2021. godini).

                                 M. M. D.

.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments