Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

19. novembar 2019.

Gradski većnici u Kraljevu doneli su na današnjoj sednici odluke o otuđenju ukupno pet hektara zemljišta na lokaciji Sportski aerodrom u Kraljevu za 55 miliona dinara

„Pekom inženjering“ i CIP centar za informatički inženjering, dva su kraljevačka preduzeća koja će kupiti ukupno pet hektara koji su bili u javnoj svojini, odnosno u vlasništvu grada. Odluku o otuđenju tih nepokretnosti doneta je na današnjoj sednici Gradskog veća.

- Važno je da kraljevačke firme imaju mogućnost da kupe infrastrukturno potpuno opremljeno zemljište gde će na proleće naredne godine započeti gradnja dva nova proizvodna pogona – prokomentarisao je posle sednice Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Od ove prodaje u lokalni budžet sliće se 55 miliona dinara.

- Na ovaj način pokazuje se da su grad Kraljevo i Ministarstvo privrede doneli dobru odluku kada su obezbedili sredstva za opremanje industrijske zone Sportski aerodrom, jer sada tamo imamo saobraćajnicu, trotoare, rasvetu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, gas, odnosno - sve uslove koji omogućavaju početak izgradnje proizvodnih pogona – smatra gradonačelnik Kraljeva.

 

Na ovoj lokaciji Kraljevo ima još šest hektara zemljišta sa mogućnošću širenja ove zone, a Terzić je iskoristio priliku da pozove na saradnju i druga preduzeća  koja tamo žele da grade svoje pogone. Postoji, kako je naglasio, i mogućnost i preparcelacije u skladu sa potrebama tih preduzeća.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Dragče

  Gost - Dragče

  Podeliti akcije građanima Kraljeva da svako dobije nešto od onoga što im gradska vlast otuđuje.
  • Ime: Dragče
 • Gost - Ljubisa

  Gost - Ljubisa

  Niko normalan ne prodaje gradsku imovinu,ovde nešto debelo nije u redu. Zato je ovako sastavljeno gradsko veće. Vama je dato da upravljati gradom i da pokušate imovinu grada uvećati jer su to pare građana Kraljeva.Nadam se da ce nakon promene i ponovne uspostave pravnog sistema neko odgovarati.
  • Ime: Ljubisa
 • Gost - Ivica

  Gost - Ivica

  A sto Sada??Verovatno sto ce u blizini proci Autoput???
  • Ime: Ivica
 • Gost - Boban

  Gost - Boban

  Zašto se prodaje a ne da se da na 99 godina ili  manje ?
  • Ime: Boban