Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. decembar 2019.

U Jasiki kod Kruševca danas su započeti radovi na deonici dugoj 28 kilometara od Pojata do Kruševca, koja bi trebalo da bude završena za dve godine, deonica od Kraljeva do Čačka za tri, a ceo auto-put, kako je najavljeno - za četiri godine

Najsavremeniji, prvi digitalni auto-put biće izgrađen u centralnoj Srbiji, "na tri Morave", a u okviru projekta biće regulisana rečna korita u dužini od 68 kilometara. Prema ugovoru, potpisanim sa američko-turskom kompanijom Behtel Enka UK Limited, koštaće 745 miliona evra, Moravski koridor biće dug nešto više od 112 kilometara. On će povezivati područje na kojem živi više od pola miliona ljudi, kao i sve veće gradove centralne Srbije između Pojata i Čačka - Kruševac, Kraljevo, Trstenik i Vrnjačku Banju.

Prvi digitalni auto-put u Srbiji biće do sada najširi auto-put u zemlji, širine 30 metara, jer će od postojećih biti širi za 1,6 metara.

Danas je počela gradnja pre od tri deonice: Pojate - Kruševac u dužini od 27,83 kilometara, čija će gradnja, kako je na otvaranju obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti završena da dve godine. Najduža je druga je deonica Kruševac - Adrani od 53,88 kilometara i ona će biti izgrađena za tri, a deonica Adrani - Mrčajevci - Preljina dužine 30,66 kilometara biće završena za četiri godine, najavio je predsednik Srbije.

Auto-put na kojem će maksimalna dozvoljena brzina biti 130 kilometara na čas, imaće ukupno 11 petlji, 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust.

Mi donosimo život u ove krajeve, jer hoćemo da vratimo naše ljude iz inostranstva i da zadržimo mlade ljude u našoj zemlji, a to možemo modernim putevima i novim fabrikama, rekao je Vučić na otvaranju.

- Investitori će mnogo lakše i brže da dolaze kada imaju auto-put neće. Neće niko da dolazi bez auta-puta. U Kraljevo su došli i otvorili dve fabrike tek kada smo im auto-put obećali. Uspeli smo dve kompanije da dovedemo tek u poslednjem trenutku, oni nam bukvalno spasavaju Kraljevo posle razorne, pljačkaške privatizacije... Biće još mnogo fabrika i konkurencija će doprineti da plate radnika budu više – kazao je Vučić.

I njemu je, rekao je, tek jutros pojašnjeno šta znače najave da će auto-put biti digitalan.

- Jutros su mi objasnili kako to znači da ćete, kad uđete na autoput u svom automobilu, moći na njemi da vidite digitalne znake i obaveštenja gde je bio udes, ako je bio, gde je gužva, ako ima gužve, gde je klizavo, gde je magla gde su uslovi na putu lošiji, a sve da biste bili bezbedniji i da ne bismo gubili ljude na našim putevima – poručio je predsednik Srbije.

On je izjavio i kako je ponosan na to što je poslednjih sedam godina službeno dolazio u Kraljevo, Čačak, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Varvarin i Ćićevac 64 puta, što je, kako tvrdi, više nego svi zvaničnici Srbije od 1945. godine naovamo.

 ponosan sam na to ponosan sam na to što smo mnogo toga ProCredit i mnogo toga Moravski koridor spojiće Koridir 10 Koridor 11, odnosno zapadno i istočno Srbij, a njegovom izgradnjo će, kako je najavljeno, „jednom zauvek biti rešeno pitanje poplava u Trsteniku i Kraljevu.

- Neće više naši ljudi, ni u Sirči, ni u Adranima, niti u bilo kojem mestu, morati da se plaše za svoju budućnost, za svoje fabrike, za svoje kuće, za decu kada ih ostave u njima – kazao je Vučić.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Goci

    Gost - Goci

    S obzirom kako pumpaju cene kod nas, dupliraće taj iznos..
    • Ime: Goci