Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. mart 2020.

Ugostiteljima i turističkim radnicima najteže: poslodavci uglavnom šalju radnike na plaćeno odsustvo ili godišnji odmor, još nema informacija da je neko otpušten; kad sve prođe – država će pomoći poslodavcima, ističu u Komori

Zvonko Tufegdžić, predsednik Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga pozvao je danas sve privredne subjekte na području Kraljeva i celog regiona da poštuju uputstva Vlade Srbije i Ministarstva privrede.

- Svaki radnik koji ide na posao mora imati dozvolu za odlazak i dolazak na posao. Važno je da se ona ne zloupotrebljava, jer se zna vreme za koje neko treba da stigne od svoje kuće do radnog mesta. Takođe, pozivam sva domaća i strana privredna društva da ne pozivaju radnike da dolaze na posao  bez radnih naloga, jer su radni nalozi obavezni za svakog radnika, a kazne ogromne.

Privredni subjekti koji imaju potrebe za organizovanjem prevoza svojih radnika, pojasnio je, na sajtu Privredne komore Srbije imaju sve prevoznike i treba sami da sklapaju ugovore za prevoz svojih radnika, a lokalnu samoupravu obaveštavaju kako bi ona mogla da koordinira sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Prema Tufegdžićevim rečima, Privredna komora još uvek nema informacije da je neko otpustio radnike:

- Uglavnom je to slanje na plaćeno odsustvo ili godišnji odmor. Apelujem još jednom na privredne subjekte da, u skladu sa svojim mogućnostima, zadrže radnike. Svi će oni imati pomoć od države, a ugostiteljstvo i turizam su u najtežem položaju – ocenio je.

Pogledajte celu njegovu izjavu: 

Na pitanje koje smo mu postavili, predočavajući da se građani žale kako se zbog tehničkih pregleda na jednom mestu stvaraju gužve (zato što šalteri MUP-a više ne rade, pa se okuplja više ljudi nego što je dozvoljeno, a radnici rade bez zaštitinih maski, Tufegdžić je odgovorio:     

- Zaštitna oprema je stigla u naše apoteke, poslodavci moraju da zaštite svoje radnike. Imamo dovoljno tehničkih pregleda. To je jedini način da se dobije dozvola, zato što je država donela odluku da šalteri MUP-a budu zatvoreni. Naravno, omogućeno je da nalepnice dobiju preko tehničkih pregleda, tako da je to jedini put, neka se strpe. Napravljena je mogućnost da može da se registruje auto, taksisti isto idu na tehničke preglede i plaćaju sve, ali biće im to refundirano posle prestanka vanrednog stanja – precizirao je Tufegdić.

Kako je objasnio, privrednici iz cele Srbije, a i sa našeg područja su donirali sredstva preko Privredne komore na račun Vlade Srbije za pomoć u kupovini medicinskih sredstava. Odazvali su se, naveo je, i privrednici sa našeg područja, oni koji mogu i imaju dovoljno sredstava.

U NEDELJU ĆE ZA STARIJE OD 65 GODINA U KRALJEVU RADITI JOŠ LOKALNI RADNJI:

U petak će, kako saznajemo, biti objavljen novi, prošireni spisak prodavnica, u kojima će u nedelju rano ujutru građani stariji od 65 mogli da kupuju i u sebi bližim radnjama, odnosno – kako ne bi morali da idu mnogo daleko od svojih stanova.

Naslovna fotografija: prazna šalter sala kraljevačke filijale Zavoda za obračune i plaćanja

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments