Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. avgust 2020.

Tehnička dokumentacija za most dobila je pozitivnu ocenu revizora i sada se očekuje saglasnost Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a kada bi most mogao da bude izgrađen?

            Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima prihvatila je projekat izgradnje mosta preko Ibra u podnožju srednjovekovnog grada Magliča. Prema izveštaju koji nosi datum 28. jul, tehnička dokumentacija za most je dobila pozitivnu ocenu revizora i sada se očekuje saglasnost Kancelarije da Grad Kraljevo pokrene postupak javne nabavke. Kada bi to moglo da bude, za kraljevački portal KRUG govori Vukosav Konjikušić, gradski koordinator za saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja:

            - Od prihvatanja projekta do odobrenja postupka javnih nabavki obično prođu najmanje dva meseca. Verujem da nećemo čekati duže od toga, jer se radovi na mostu računaju kao sanacija posledica poplava i imaju određeni prioritet kod nadležnih u Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima. Ja zaista verujem da ćemo ove godine početi izgradnju mosta u Magliču, a možda i završiti - kaže Konjikušić.

            Prema njegovim rečima, za ovaj most vlada veliko interesovanje, ne samo meštana i Kraljevčana, već i mnogih zaljubljenika u Maglič.

            - Javljaju se ljudi iz mnogih planinarskih društava i raznih udruženja širom Srbije. Raspituju se hoće li biti mosta, ali i nude pomoć u smislu slanja dopisa Kancelariji kao vid podrške izgradnji mosta u Magliču. Tako da će vest o prihvatanju projekta obradovati mnoge, ne samo u Kraljevu.

            Prema projektu, most će koštati oko osam miliona dinara. Biće dug 52,2 metra i širok 1,3 metra, imaće tri stuba, metalni pod prekriven asfaltom i sa bočnih strana metalnu zaštitnu mrežu. Zašto most mora biti sličan prethodnom, možete pročitati OVDE u tekstu koji smo objavili 23. jula.

          R. Vesković

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Nebojsa

  Gost - Nebojsa

  Kov said:
  Ne može druga varijanta zbog plana da se ispod grade mini hidroelektrane. Kad se donosio taj zakon i kad se glasalo za tako nešto , trebali ste da se oglasite...ali nažalost internet borci su hrabri iza tastature
  Vidim da ni tebi rad sa tastaturom nije stran ...
  • Ime: Nebojsa
 • Gost - Nebojsa

  Gost - Nebojsa

  Ja ne mogu da verujem da u ovoj zemlji bukvalno sve mora da se zakomplikuje. Prave most da bude kao stari, jer samo tako mogu da dobiju pare?!? A sta cemo sa time da je Maglic sada mnogo veca turisticka atrakcija nego u vreme kada je projektovan stari most?!?
  • Ime: Nebojsa
  • Gost - Kov

   Gost - Kov

   Ne može druga varijanta zbog plana da se ispod grade mini hidroelektrane. Kad se donosio taj zakon i kad se glasalo za tako nešto , trebali ste da se oglasite...ali nažalost internet borci su hrabri iza tastature
   • Ime: Kov