Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. novembar 2020.

Oči Kraljevčana uprte su u Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima i zbog izgradnje mosta kod Magliča, ali o tome za sada nema novih vesti nakon one da je projekat prihvaćen

           Preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije u Kraljevu se trenutno finansiraju dva velika objekta - zgrada Zavoda za javno zdravlje na Higijenskom zavodu i zgrada Osnovne škole "Sveti Sava" u Ribnici. Nadležni kažu da se radovi za sada odvijaju po planu. Oči Kraljevčana su uprte u ovu Kancelariju i zbog trećeg projekta - izgradnje mosta kod Magliča, ali o tome za sada nema novih vesti nakon one da je projekat prihvaćen, ali sredstva još nisu prebačena.

            Na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravlje završeno je 70-80% radova predviđenih za treću, poslednju fazu. Zbog toga se procenjuje da će biti ispoštovan rok da objekat bude građevinski završen do Nove godine, kaže za "Krug" Vuk Konjikušić, gradski koordinator za saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja:

            - Ovih dana nema radova na gradilištu, jer je u toku revizija pojedinih potprojekata koji se odnose na tehnologije. Na primer, izmenjen je projekat mašinskih instalacija, zbog pandemije kovida revizori insistiraju i na izmenama u sistemu klimatizacije, pooštravanju kontrole higijene, unutrašnjih koridora... Sve ide po planu, ne kasnimo i verujem da će objekat biti završen do Nove godine, kako  je i predviđeno.

            Vrednost treće faze izgradnje je 130 miliona dinara, obezbeđenih preko Kancelarije za javna ulaganja. Radove izvodi kraljevačko preduzeće "Radijator". Ovo je ujedno i poslednja građevinska faza na objektu početom još 2011. godine. Naredne godine trebalo bi da počne opremanje Zavoda, ali to je, kaže Konjikušić, zaseban, ogroman i veoma važan posao koji će koordinisati rukovodstvo Zavoda za javno zdravlje i Ministarstvo  zdravlja.

Nazire se buduća zgrada OŠ "Sveti Sava"

            Izgradnja OŠ "Sveti Sava" u Ribnici kasni 13 dana, ali postepeno hvata korak sa planiranom dinamikom, jer je letos zakašnjenje u jednom trenutku bilo i više od mesec dana zbog podzemnih voda. Vuk Konjikušić očekuje da će do Nove godine objekat biti stavljen pod krov, kako je i planirano:foto: Vuk Konjikušić

            - Cilj je da do velikih mrazeva i padavina zgrada bude pod krovom da bi moglo da se pređe na unutrašnje radove koji manje zavise od vremenskih prilika. Letos smo imali problema jer je kiša padala baš tokom zemljanih radova, pa je izgubljeno vreme na ispumpavanju vode. Zbog korone i nemogućnosti distance, na zemljanim radovima nije mogao da bude ni optimalni broj radnika. Zato smo kasnili, ali ulazimo u planiranu dinamiku. Izvođač radova "Tončev gradnja" ima optimalan broj radnika na gradilištu i rade i subotom.foto: Vuk Konjikušić

            Prema projektu, vrednost radova je 391 milion, novčana sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja, a grad Kraljevo je obezbedio projektno-tehničku dokumentaciju i komunalne priključke. Osim zgrade same škole, počela je i izgradnja sportske sale. Škola će imati 19 učionica i 9 kabineta, a sportska sala tribine za oko 350 gledalaca. Predviđeno je da sve bude završeno do naredne školske godine.

R.Vesković

            P.S: Vuka Konjikušića smo pitali i za projekat novčano najmanje zahtevan, pa i najjednostavniji, ali je kost u grlu Kraljevčana već decenijama - most u Magliču:

            - Verujte mi da svakodnevno pitam i za most u Magliču, ali za sada nema ništa novo. Ja sam optimista: najvažnije je da je projekat prihvaćen i mislim da je pitanje meseca kada će nam odobriti početak izgradnje. Imajte u vidu da su bili izbori, formira se vlada i verujem da će ubrzo sve krenuti redovnim tokovima.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Tzz

    Gost - Tzz

    Bazen?? 
    • Ime: Tzz