Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. novembar 2020.

Gradsko veće dalo je saglasnost na Rešenje Odeljenja za poresku administraciju o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti na osnovu kojih će se u Kraljevu odrediti visina poreza na imovinu u 2021. godini

Cena kvadrata za kuće i stanove viša je u odnosu na ovogodišnju od 3,3% za kvadratni metar stana u prvoj zoni, do čak 26,7% za kvadrat stana u trećoj zoni.  U odnosu na prošlu godinu osnovica će biti niža za kuće u četvrtoj zoni (za 2,8%) i petoj zoni (5,6% niža).

Prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti za obračun poreza utvrđuju se na osnovu cena ostvarenih u prometu nepokretnosti po zonama od 1. januara do kraja septembra ove godine. Prema izjavi gradonačelnika Kraljeva i predsedavajućeg Gradskog veća Predraga Terzića, ovaj najveći skok poreza na imovinu zadesiće vlasnike stanova u delu Ribnice, gde je vrednost kvadrata skočila zbog izgradnje stanova za pripadnike vojske i policije. Evo njegove izjave o ovoj temi date posle današnjeg zasedanja Gradskog veća:

- Svake godine u novembru utvrđujemo cene po metru kvadratnom nepokretnosti u različitim zonama na osnovu ugovora o prometovanju nepokretnosti koji su potpisani ove godine, i koje važe za narednu godinu. Na osnovu njih utvrđuje se visina poreza i očekujem da ove godine imamo prihode od poreza na imovinu veće nego 2019. Tokom 2021.g imaćemo male izmene u većini zona osim u Ribnici, gde zbog izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i velikog prometa ovih stanova, biće uvećan porez na imovinu u okolnim ulicama u odnosu na Voćareve livade.

Objavljujemo prosečne cene kvadratnog metra nekretnina na koje je Gradsko veće danas dalo saglasnost i naglašavamo da su ovo osnovice za obračun poreza na imovinu, a ne iznos poreza.

Gradski većnici danas su odlučili da naknada za polaganje ispita za taksi vozače bude 5.000 dinara. Pre mesec dana Skupština grada je usvojila odluku o taksi prevozu prema kojoj će taksisti polagati ispit iz poznavanja propisa i poznavanja grada Kraljeva. O tome je gradonačelnik Terzić rekao:

- S jedne strane se borimo protiv nelegalnog taksi prevoza, a sa druge strane želimo da svi građani koji koriste taksi imaju bolji prevoz i da ih voze vozači koji dobro poznaju grad. Mislim da je bilo vreme da uvedemo red u gradski i prigradski prevoz i da snizimo subvencije koje grad Kraljevo plaća za javni prevoz. Želimo da omogućimo onima koji koriste legalan prevoz da on bude konforniji, bolji, bezbedniji i ako je moguće, da ne košta previše.

Gradsko veće je danas podržalo Zaključak Štaba za vanredne situacije da se zbog loše epidemiološke situacije odloži referendum o formiranju gradske opštine Ušće. Ovaj predlog će biti upućen Skupštini grada, koja je i donela odluku o raspisivanju referenduma.

R.V.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

9 Comments

 • Gost - Jovan perisic

  Gost - Jovan perisic

  Zasto polaganje saobracajnih propisa ? U redu poznavanje grada i ulica ali saobracajni propisi pa nismo kupili vozacke dozvole kao mnogi diplome pozdrav .
  • Ime: Jovan perisic
 • Gost - Ribnica

  Gost - Ribnica

  Tako i treba. Kako ste glasali sugrađani tako vam i treba. Ma udri porez 100 %.
  • Ime: Ribnica
 • Gost - Goran

  Gost - Goran

  Šta bre 2-3 % meni je pre dve godine u četvrtoj zoni povećan porez za 100 %, kao skočila cena kvadrata u mestu gde nema ni vode ni kanalizacije ni trotoara ni kontejnera..
  • Ime: Goran
 • Gost - Sofi

  Gost - Sofi

  Sramota.Sve su ucinili da ovaj narod uniste.A svoje udomili u Javnisektor.
  • Ime: Sofi
 • Gost - sns glasač

  Gost - sns glasač

  Treba povećati porez svima koji ne glasaju za sns.
  • Ime: sns glasač
 • Gost - Nisam iz Ribnice

  Gost - Nisam iz Ribnice

  Kako smešni izgovori za povećanje poreza!!! Pa ne kupuju svi stanovnici Ribnice te nove stanove, pa prevaljujete porez na njih. Porez na imovinu treba da plate kupci novih stanova, a postojeće kuće i stanovi u Ribnici imaju svake godine amortizaciju, tako da porez  treba da bude manji, a ne veći.
  • Ime: Nisam iz Ribnice
 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  I posle će neki zli jezici reći da se u Kraljevu loše živi, ma ajte molim vas !?
  • Ime: Dejan
 • Gost - Zan Pijer

  Gost - Zan Pijer

  Zivotni standard u Kraljevu raste nema sta. Bravo za podvizi!
  • Ime: Zan Pijer
 • Gost - Posmatrac

  Gost - Posmatrac

  Treba gradonacelniku jos jedan stan u bg da mu kupi pup inernacional posto mu je dao prevoz gratski a sad ce i stanicu dok mu je sredi grad a gradonacelnik i kompanija stan u bg dobiva drugi od Milosa Karapancica koji predvodi pub
  • Ime: Posmatrac