Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

iz Londona piše Kraljevčanka Snežana Medić

Od početka ove godine 55 mladih u Londonu je ubijeno; statistika kaže da je to više nego u Nujorku, koji ima neslavno, vodeće mesto u svetu po broju ubistava; nijedno od ubistava u Londonu - nije rešeno

Kažu da je London najlepši kada dođe proleće: otvore se bašte kafana, sve procveta, grad je pun turista .

Ovog proleća London je, nažalost, i grad mladih koji se više nikada neće radovati proleću. Da sam pravi novinar, tekst bih započela pominjući činjenicu da je, od početka ove godine 55 mladih u Londonu ubijeno. Statistika kaže da je to više nego u Nujorku, koji ima neslavno, vodeće mesto u svetu po broju ubistava. Nijedno od tih ubistava nije rešeno.

U ovu statistiku ne ulaze stradali u ratu protiv terorizma, onog in muslimanskih država. Jer, ovde stradaju domaći, a ubijeni vrlo često imaju samo 15 ili 16 godina. Kao da želimo da dokažemo da, kao i u Americi, i mi ovde – možemo isto. Nema istraga, hapšenja, ovo je “gang kultura”. Prisutna je ona u Engleskoj već duže vreme, ali mediji su bili bila zauzeti Bregzitom i kao da nije bilo ni vremena, ni želje da se o ovome u medijima izveštava.

Sve što o ovome možemo da saznamo, pročitali smo je na društvenim mrežama. Nisu to lažne vesti, ni slučajno. Ali, Ujedinjeno kraljevstvo, čini se, nema strategiju da ubijanja spreči, a ne može ni privremeno da ih zaustavi. Sve to znači samo jedno – uzbunu, za sve nas.

Odgovora zvaničnika nema, pa se čini kao da političari nisu ni svesni erozije društva kojom se niko ne bavi. Kao da je svako prepušten sam sebi I kao da svako mora sam da se odbrani.

Smanjen je proj policijaca koji imaju pravo da zaustave i pretraže, onima koji rade umanjena su ovlašćenja, a običan svet nema pravo da nosi oružje za samoodbranu. Tako, nekako, ispada da čekamo svoj dan za umiranje, koji može da se dogodi i ako nekog, slučajno, popreko pogledamo. London je, ovog proleća, moguće opisati i sa zastrašujućom rečenicom: “Metak, i teraj dalje”.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 18 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:26 am   |   Sunset: 6:32 pm
53%     1.8 m/s     33.220 bar
Forecast
NED Low: 11 °C High: 26 °C
PON Low: 9 °C High: 17 °C
UTO Low: 6 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 18 °C
PET Low: 5 °C High: 20 °C
SUB Low: 6 °C High: 20 °C
NED Low: 5 °C High: 16 °C
PON Low: 3 °C High: 18 °C
UTO Low: 5 °C High: 18 °C