Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. jul 2018.

Sela Kamenica, Vraneši, Vrba ponovo su večeras pogođena bujičnim poplavama, a bujice su stvorile velike probleme i na području opštine Vrnjačka Banja, posebno u selima Gračac i Otroci

Nevreme, velike količine padavina, zapušeni odvodni kanali, porast vodostaja potoka i reka, postali su ovog leta gotovo svakodnevica. Na području grada Kraljeva večeras se, prema rečima Radoice Kočovića, ponovila gotovo identična situacija kada se nevreme preko Stolova i Goča spustilo na sela između Kraljeva i Vrnjačke Banje. Bujice su oštetile i neke seoske puteve, jer su bujični nanosi nosili sve što im se našlo na putu.

Evo koliko je zbog velike količine padavina porasla reka Ribnica na delu gde prolazi kroz selo Kamenica, a slična situacija je bila i na donjem toku ove reke.

U Jovcu i Vrbi ima poplavljenih dvorišta i podruma, a vatrogasno-spasilačke ekipe su i večeras sprečile da voda ne prodre u školu u Vrbi.

Bujične poplave, posle nešto više od godinu dana ponovile su se i u naseljenim mestima Gračac, Otroci i Rsavci, nanevši materijalnu štetu na infrastrukturi. Pogledajte video:

Poplavama je pogođen čak i kraj oko Hrama Svetog Save u Gračacu  koji se nalazi na uzvišenju. Voda je prodrla u portu hrama i potkopala deo ograde-bedema koji razdvaja portu i Gračačku reku koja je večeras podivljala.

foto, video: Zoran Cerovina i FB stranica Hram svetog Save Gračac, portal Krug

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments