Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. oktobar 2018.

Večeras oko 18 časova ponovo je demolirana modelarnica „Livnice“ koju zakupljuje „Radijator inženjering“, a lopovi su iz nje odneli najveće aliminijumske kalupe bez kojih će štete stajanja proizvodnje kod njih i kupaca odlivaka biti višemilionske!

Lopovi kraljevačku „Livnicu“ kradu nedeljom! Kao zakupac, preduzeće „Radijator inženjering“ ne može bez krađe da sastavi ni nekoliko meseci. Poslednja velika krađa posle koje su počinioci, zahvaljujući brzoj akciji policije, istog dana uhvaćeni dogodila se u nedelju na Đurđevdan ove godine. Večeras (opet je nedelja u pitanju) oko 18 časova ponovo je demolirana modelarnica "Livnice". Brzina pronalaženja počinioca i sada će bit ključna smatraju i u „Livnici“ i u firmama koje su kupci odlivaka, jer je u pitanju aluminijum koji će oni prodati topionicama. 

- Ovog puta ukradeno je nešto manje modela, jer su kradljivci ciljano išli na najveće kalupe. Radnici Livnice sutra je trebalo da počnu da liju odlivke za firmu „Termoinvest“ iz Šumarica. Inspektori kraljevačke policije su uzeli otiske i sada čekamo, iako smo 90 odsto sigurni ko su počinioci – kaže Janić i podseća da već godinama muče sličnu muku.

Policija je, ističe on, tokom uviđaja, imala uvid u video snimke sa nadzornih kamera, koje su snimile jednog od počinilaca.

- Osoba sa snimka veoma je poznata policiji, a i u Livnici je do sada dva puta uhvaćen u krađi - kaže Janić, umorno ponavljajući koliko je i zbog čega važno da počinioci budu što pre otkriveni.

Prostor čitave „Fabrike vagone“pokrivaju dvojica portira. Jedan od njih je deo u kojem se dogodila krađa obišao oko 17.30, kada je preuzeo smenu i tada je, kaže, sve bilo u redu.

Kradljivci su isekli armaturnu žicu i polomili vrata na zadnjem ulazu, a potom su pokidali i sve katance na mašinskoj radionici i kaluparnici.

Iako portal Krug nije uspeo da dođe do zvanične potvrde o ovoj krađi, saznajemo da je “policija odmah po prijavi događaja izašla na lice mesta i preduzela sve mere na utvrđivanju svih okolnosti i rasvetljavanju ovog događaja“.

Prilikom akcije, koju je policija preduzela posle kradje, koju je javni tužilac okarakterisao kao tešku kradju u kraljevačkoj Livnici na Đurđevdan ove godine, ukradeni aluminijumski kalupi pronadjeni su istog dana u dvorištu jedne kuće u Romskom naselju.

Večerašnja krađa po svemu što je urađeno u potpunosti liči na pređašnje, kažu u Livnici, iz koje su pojedini stanovnici Romskog naselja i tokom dana odnosili materijal, rezervne delove i opremu (poput kalupa večeras ukradenih, a vrednih i po dve do tri hiljade evra) bez kojih preduzeće ne može da proizvodi i redovno da radi.

- Za nas je taj kalup od neprocenjive vrednosti kad bez njega ne možemo da funkcionišemo, ne možemo da pravimo odlivke, niti na vreme da isporučimo naručenu robu. Da bismo takav kalup napravili, zbog posebne prerade i obrade, potrebna su nam bar dva meseca – pojasnili su nam u Livnici.

Sve ove fotografije napravljene su večeras, a u Livnici javno pitaju nadležne da li je pravno “starije” ustavno pravo radnika na rad ili neka prava nacionalnih manjina da se i na ovaj način “snalaze”.

Ako počinioci ne budu odmah uhvaćeni, jedino što će zakupac Livnice moći da uradi je da se izjasni o visini štete, koju će potom proveriti policija i podneti krivičnu prijavu ako je materijalna šteta veća od 5.000 dinara.  Ako je šteta manja, privatni vlasnik ima pravo da uzme podatke od policije i da sam podnese krivičnu prijavu, što ukazuje na svu uzaludnost procedure, jer će u međuvremenu aluminijsumski odlivci biti pretočeni u topionicama, a kradljivci će za njih dobiti mnogo manje novca nego što bi bili spremni da im plate oni kod kojih je proizvodnja zbog večerašnje krađe dovedena u pitanje i tokom narednih nekoliko meseci.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Goci

  Gost - Goci

  Kume, vrati čoveku amulinijumdaće ti neki dinar, nemoj da se sekiraš.
  • Ime: Goci
 • Gost - Boki

  Gost - Boki

  Ovaj je visoki garagan što je krao šahte u Moše Pijade.. Ima dva brata i,, operišu,, po celom gradu dok ne nalete na zid. 
  • Ime: Boki