Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. januar 2019.

U kraljevačkoj bolnici kažu da je skandalozno što neki mediji naslovima o telima beba "pronađenim u zamrzivaču" i pogrešnim tumačenjem čitave situacije šire paniku i uznemiravaju javnost

Posle objavljivanja vesti ,koju je pod naslovima „užas u Kraljevu“, „nezapamćen horor u kraljevačkoj bolnici“ prenela većina domaćih medija, saopštenjem za javnost oglasio se v.d. direktora Opšte bolnice „Studenica“. U saopštenju koje je potpisao v.d. direktora kraljevačke bolnice dr Zoran Mrvić se između ostalog navodi:

Prilikom kontrle Republičke komisije za nestale bebe, u Službi za patologiju i sudsku medicini Opšte bolnice „Studenica“, prikazano je 13 mrtvorođenih, obdukovanih beba od 2016. godine koje roditelji nisu preuzeli. One se čuvaju po svim zakonskim predviđenim propisima, o čemu se vodi uredna evidencija u protokolima, s obzirom na to da do decembra 2018. nije postojala neophodna gradska odluka o sahranjivanju beba,

U toku je formiranje Komisije od strane ovlašćenog preduzeća JKP „Čistoća“ Kraljevo i Oošte bolnice Studenica“ za sahranjivanje mrtvorođenih beba, tako da će u narednom periodu, u skladu sa ovom odlukom, one biti sahranjene.

Skandalozno je da se ovi podaci pogrešno tumače i koriste za širenje paike i uznemiravanje javnosti i za to neko treba da snosi odgovornost“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments