Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. februar 2019.

Policija je sprečila samoubistvo brata i sestre na koje su se odlučili zbog toga što je, zbog četvrtine duga njihovog preduzeća „Dragon electronics“ banci, po višestruko nižoj ceni od tržištne, prodata poslovna hala ove firme u naselju Zmajevac

Branićemo svoju imovinu svojim životom. Mislim da je za pametnog čoveka ova izjava dosta. Ovo je sve težak kriminal“, poručio je danas, sa prozora kancelarije u poslovnoj zgradi preduzeća „Dragon electronics“ u Zmajevcu Dragan Dragović, nekada vlasnik uspešnog privatnog preduzeća koje je sada u stečaju. On i njegova rođena sestra Snežana, koja je 20 godina radila u „Dragon electronicsu“, zapretili su samooubistvom kada su se danas ispred sedišta firme pojavili pripadnici policije, vatrogasci i izvršitelj u nameri da sprovedu izvršni postupak i poslovnu halu ovog preduzeća, koju je izvršitelj prodao za 75.000 evra, predaju novom vlasniku.

Dragana Dragović, Draganova supruga kaže da njihova firma banci nije vratila četvrtinu duga, ali da poslovna hala, koja je bila pod hipotekom za ceo kredit, a prodata za 75.000 evra, vredi bar milion evra.

- Mi smo ovo sticali 30 godina, a onda nam je banka okrenula leđa, kada nam nisu odobrili reprogram. Kredit smo vraćali, ali kada smo zapali u probleme, banka je „slučaj“ predala izvršitelju, a on je prodao. Ovu halu kupio je, nažalost, dugogodišnji poznanik mog muža, zna se u gradu ko je kupio ovaj objekat – ogorčena je Dragana.

Lazar Vujadinović, pravni zastupnik dužnika Dragana Dragovića i stečajna upravnica ovog preduzeća, pokazali su presudu Privrednog suda, naglašavajući da su sada poslovna hala i ostala imovina „Dragon electronicsa“ u nadležnosti stečajnog upravnika i da izvršitelji nemaju pravo da sprovedu postupak izvršenja.

- Predmet ovog izvršenja je nešto što nije u vlasništvu Dragana Dragovića, već stečajnog dužnika. U stečajnom postupku se, po zakonu, sva izvršenja prekidaju, ali to ovde nije slučaj. MUP sam blagovremeno obavestio o ovoj situaciji, ali niko ništa ne preduzima. Ni izvršitelji, ni policija nemaju pravo da rade to što rade, ali ipak rade – pojašnjava Lazar Vujadinović.

Prema rečima Nade Mekić, stečajne upravnice, u pitanju je izvršenje na celokupnom objektu, koji je obezbeđivao ceo kredit.

- Zajedno sa kamatom, vraćene su tri četvrtine kredita, a hipoteka je pokrenuta na jednoj četvrtini ostatka duga, kao da se radi o celom kreditu. Sve to urađeno je umesto da se promeni založna izjava na manji iznos imovine, a ne da se cela hipoteka prodaje za četvrtinu duga – kaže stečajna upravnica, dodajući da se preduzeli sve pravosnažne mere, ali da u ovom slučaju zakon, kako je rekla, izgleda ne važi.

Dok su advokat i izvšitelj prgovarali o načinu da se ova drama reši, policija je uspela da uđe u objekat i sa prozora sa kojeg su pretili da će skočiti ili da će se zapaliti benzinom, uz otpor brata i sestre, povukla u unutrašnjost objekta Dragana i njegovu sestru Snežanu, kojima su pomoć ukazali lekari kraljevačke Hitne pomoći.

To, međutim, nije bio i kraj ove drame, iako su, bar privremeno, sprečena dva samoubistva, jer je posle toga izvršitelj, uz obezbeđenje policije, ušao u proizvodnu halu u kojoj je popisao zatečenu imovinu. 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Desanka

  Gost - Desanka

  Samo me interesuje koja je banka u pitanju i ko je izvrsitelj?
  • Ime: Desanka
 • Gost - Desanka

  Gost - Desanka

  Zao mi je ovih ljudi jer znam da su posteno radili a znam im i rodielje,ali moraju propasti cim rade po zakonu,tako je to u ovoj drzavi
  • Ime: Desanka
 • Gost - Dana

  Gost - Dana

  Veoma mi je zao sto se to desava i , nazalost, ne ocekujem pravdu...budite jaki, bez svega se moze, jedni druge stitite jer je samo to bitno; ako vuci hoce eto im, nek ste vi cisti pred Bogom! Dragane, cika Momo i teta Jelena ne bi ovo odobrili, saberi se... :-(
  • Ime: Dana
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Pred zakonom su svi isti, samo neki malo više od drugih. Ko razume shvatiće.
  • Ime: Stanar
 • Gost - Tuga preko neba

  Gost - Tuga preko neba

  Jednom su, tako, u jednom gradu, oduzeli sličan objekat, i svi koji su u tome učestvovali šlogirali su se posle nekoliko dana. Možda, stvarno, ima Boga. A ako ga ima, onda je on pravedan.
  • Ime: Tuga preko neba