Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Beba Dijane i Marka Micića iz Kraljeva prevremeno rođena  21. marta 2017, jedna je od 13 čija su tela u zamrzivaču bolnice čekala odluku o sahranjivanju; Micići kažu da saglasnost bolnici da sahrani bebu nisu dali i traže da se slučaj ispita

Dijana Leovac, udato Micić (23) rodom iz Pljevalja porodila se prevremeno, u 26-oj nedelji trudnoće, 21. marta 2017. godine u kraljevačkom porodilištu. Dijana je udata za Kraljevčanina Marka Micića, ali tada je još uvek bila drćžavljanka Crne Gore.

- Naplaćene su mi zbog toga sve usluge, što nije problem. Na porođaju mi nisu ni rekli da je beba umrla, već kasnije da će stići rezultati obdukcije. Mislila sam da tako mora da se sazna uzrok smrti bebe. Rekli su mi da dođem za 40-ak dana po te rezultate. Tek tada nam je rečeno da je beba bila živa dva minuta i da je umrla zbog nedovoljno razvijenih pluća – kaže Dijana Micić, čiji se slučaj, zbog devojačkog prezimena koje je tada nosila, vodi kao „Leovac“.

Ona ističe da ni suprug Marko, ni ona nisu potpisali nikakvu saglasnost, kao i da nisu tražili obukciju tela bebe.

Mislila sam da je takva bolnička procedura, da to po zakonu mora da se uradi, kaže Dijana, dok njen suprug dodaje da su bili u šoku.

- Kada se porodila nisam čak bio ni u zemlji, sve se desilo posle zdrave trudnoće, a tek posle obdukcije smo saznali da je beba ziva rođena. Želimo samo DNK analizom da utvrdimo da li je beba naša. Ako jeste, želimo da je preuzmemo i sahranimo i da na to stavimo tačku – potreseno priča Marko Micić.

Bračni par Micić danas je, zajedno sa Radišom Pavlovićem, članom vladine Komisije za istragu o nestalim bebama, uputio zahtev Opštoj bolnici „Studenica“ u kojem traže da se utvrdi da li je jedna od 13 beba iz zamrzivača – njihova.

- Jedna kesa u tom zamrzivaču se nalazi pod njenim imenom, pod određenim brojem. Tražimo da nadležni organi to utvrde DNK analaizom, ali ne iz kalupa, zato što se u kalupe obdukovanih beba „trpaju“ uzorci posteljice i pupčanika, što nije dokaz da je dete uopšte obdukovano – tvrdi Pavlović

U to da li je DNK analiza urađena, naveo je, neće se upuštati, ali porodica Micić traži da se iz kese uzmu DNK uzorci i uporede sa Dijaninim. Pavlović je danas nastavio sa  iznošenjem optužbi na račun rukovodstva kraljevačke bolnice koje je, prema njegovim nedokazanim tvrdnjama, zamrzivač koristilo kao „štek“ da roditeljima preminule dece pokažu, odnosno, kako je rekao „poture“ neko telo.

Pavlović je naveo i da do sada, uz sve javno izrečene optužbe do sada nije podneo nijednu krivičnu prijavu, ali da - ima nameru i da će jednu podneti protiv v..d. direktora Opšte bolnice u Kraljevu dr Zorana Mrvića.

Dr Zoran Mrvić nije želeo da da izjavu ovim povodom. On je ranije izjavio da su nadležni u bolnici sami kontaktirali Policijsku upravu u Krajevu zbog slučajeva navodno nestalih beba u nekom ranijem periodu i da su davanjem dokumentacije za navodno nestalu decu ispoštovali sve procedure.

- U Opštoj bolnici „Studenica“ sve je rađeno po zakonu: ostaci beba nalaze se u nepropusnim kesama, obeleženi su, upisani u sve protokole, postoji cela prateća dokumentacija, za svako dete  je urađena obdukcija, postoje obdukcioni nalazi sa utvrđenim anomalijama, a onaj kojii je podigao paniku za sve ovo treba da odgovara – bio je kategoričan direktor bolnice dr Zoran Mrvić, koji je i tada zamolio  novinare da razdvoje dve kategorije – mrtvorođenu decu i navodno nestale bebe, zato što je sve ostalo, kako je istakao, konstrukcija pojedinaca.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments