Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. mart 2019.

Devojčica stara, kako se procenjuje, dva do tri-dana, ima svu pažnju lekara i babica odeljenja neonatologije u kraljevačkom porodilištu na koje je smeštena nakon što je korpu sa bebom majka juče ostavila u taksiju u Vrnjačkoj Banji

Jedan taksista juče posle 15 časova dovezao je ženu iz Trstenika u Vrnjačku Banju. Sa njom su bile dve devojčice starosti oko pet godina, a kada su stigli na odredište, žena je taksisti, kako je kasnije rekao policiji, ostavila 40 švajcarskih faranaka sa molbom da pričuva crvenu korpu u kojoj se, kako taksista tvrdi da mu je putnica rekla, nalazi – mačka. korpa u kojoj je ostavljena beba

Žena i devojčice nisu se vratile po korpu, ali je taksista ubrzo shvatio da se u korpi nalazi beba. Sa njom se odmah uputio u službu hitne pomoći Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji. Odatle je beba u pratnji medicinskih radnika i policije dovezena na odeljenje neonatologije kraljevačkog porodilišta.

Dr Sunčica Babić, pedijatar – neonatolog kaže da je novorođenče kod njih stiglo u četvrtak oko 16 časova.

- Bebu je pregledala dežurna doktorka, smeštena je u naš boks i zbrinuta po svim pravilima naše službe, stara je dva do tri dana, ali to ne možemo sa sigurnošću da utvrdimo – ističe doktorka, dodajući da je beba laboratorijski i bakteriološki obrađena i da joj je uključena sva neophodna terapija.

Prema rečima dr Babić beba je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, uspostavila je sve vitalne funkcije.

- Deluje nam zadovoljno i zdravo i nadamo se da će tako i ostati – kaže doktorka, a na pitanje da li je u međuvremenu utvrđen identitet roditelja, novinare je uputila na Centar za socijalni rad. Policija je dozvolila da se objavi snimak na kojem se žena iz taksija vidi dok je menjala novac na jednoj menjačnici u Vrnjačkoj Banji.

Prema rečima dr Babić, odeljenju neonatologije javili su se iz Centra za socijalni rad u Vrnjačkoj Banji na čijoj teritoriji je beba nađena i saopštili da je utvrđen identitet majke koja je poreklom iz Smederva. Kako portal Krug nezvanično saznaje – u pitanju je žena koja živi i radi u Švajcarskoj i već ima sedmoro dece.

Beba je, sa osmehom kažu u kraljevačkom porodilištu, kod njih došla na dan kada stiže proleće i koji se slavi kao Dan srećnih ljudi, pa očekuju da će život ovoj devojčici doneti sreću kakvu zaslužuje novorođenče koje je prvih dana svog života moralo da pokaže da je pravi borac.

              M. M.. D.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments