Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. april 2019.

Jedan pacijent danima je dolazio u Odsek za intervencije Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u Domu zdravlja Kraljevo tražeći medicinsku sestru koja je, po njegovom mišljenju, „odgovorna za njegovo zdravstveno stanje"

U saopštenju kraljevačkog Doma zdravlja koje je dostavljeno našoj redakciji, podseća se na brojne slučajeve napada na zdravstvene radnike u kojima su posledice čak bile tragične, i dodaje kako praksa pokazuje da su zdravstveni radnici često izloženi verbalnim napadima od strane pacijenata, ali da medicinske sestre i lekari najčešće takve slučajeve ne prijavljuju u strahu da se incident ne ponovi:

Jedan takav slučaj zbio se ovih dana u Domu zdravlja Kraljevo, tačnije od 30. marta, kada je jedan pacijent danima dolazio u Odsek za intervencije pri Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva tražeći medicinsku sestru koja je, po njegovom mišljenju, „odgovorna“ tj.kriva za njegovo zdravstveno stanje. Poslednjih dana pretnje su postale ozbiljnije, jer je u više navrata navodio da sa sobom nosi pištolj. Shvativši ozbiljnost situacije i u nameri da sprečimo posledice ovakvih pretnji, slučaj smo prijavili po Protokolu prijave verbalnog ili fizičkog nasilja ili pretnji zaposlenima Doma zdravlja Kraljevo, na osnovu kojeg je reagovala i Policijska uprava u Kraljevu. Njihovom brzom intervencijom lice je (ime poznato policij) privedeno i prijavljeno Osnovnom javnom tužilaštvu“, ističe se u saopšrenju kraljevačkog Doma zdravlja.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments