Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. jun 2019.

Sa cele teritorije grada Kraljeva u našu redakciju stižu fotografije i video zapisi koji dokumentuju razmere štete koju su poplave, odroni i klizišta naneli u samom gradu, prigradskim naseljima i selima

Kao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić potvrdio je da su poplave noćas i danas u kraljevačkom kraju izazvale mnogo štete.

- Pored obilnih kiša, imamo i klizišta, prekida putnih pravaca na nekoliko mesta, u Milavčićima je zbog poplava bio „zarobljen“ i autobus, ali su pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali sve putnike – podsetio je Terzić, dodajući kako se grad trudi da zajedno sa pripadnicima Sektora, preduzećima „Srbijavode“ i „Zapadna Morava“ i uz pomoć mehanizacije javnih komunalnih preduzeća reaguje što je pre moguće.

Gradonačelnik Kraljeva kaže da su sve ekipe državnih i lokalnih javnih preduzeća na terenu, iako se i našoj redakciji javio jedan broj nezadovoljnih građana koji tvrde da su ih poplave ugrozile, ali da je pomoć spora ili da je nema dovoljno.

- Građane molim da u situaciji kada pomoć ne dolazi u najkraćem mogućem roku razumeju da zbog veličine teritorije grada Kraljeva treba i sami da se organizuju dok pomoć ne stigne. Radimo prema prioritetima i najvažnije je da sve vreme postoji koordinacija između gradskih organa, Sektora za vanredne situacije i preduzeća „Srbijavode“ i „Zapadna Morava“ – poručio je sugrađanima gradonačelnik Kraljeva, napomenuvši da su pripadnici Sektora za vanredne situacije reagovali odmah po početku obilnih padavina i da su od ranih jutarnjih sati na terenu.

U selu Petropolje, 18 kilometara od Kraljeva prema Kragujevcu, bujične vode odnele su danas tri mosta i oko 200 metara puta, pa pojedina domaćinstva praktično više nemaju putnu komunikaciju.

Pod vodom su i domaćinstva u selima Vrba, Vitanovac, Vitkovac, Drlupa (ima domaćinstava odsečenih od sveta), brojna domaćinstva u selima Čukojevac, Ravanica i Godačica, gde je voda oštetila nov most u centru sela.

U zaseoku Gajčani (Sirča - put ka Sirčanskoj Banji), srušio se most - jedina veza sa gradom, a u ovom velikom zaseoku, kako javljaju pratioci našeg portala ima dosta starijih i bolesnih.

Voda je ušla i u brojna domaćinstva u naselju Kovanluk, u selima Čukojevac i Stubal. Pod vodom je i prilaz školi „Sveti Sava“ u Ribnici. Pojavio se i odron ispod Poljoprivredno-hemijske škole „Dr Đorđe Radić“. TTakođe, odronio se i deo padine iznad atletskog stadiona na kojem je u toku rekonstrukcija, pa je sa tim klizištem „otišao“ i deo sabraćajnice. Odrona ima i ispod parka pored Gospodar Vasinog konaka, a iznad kraljevačkih splavova.

Pogledajte video:

Poplave su pogodile i Kovače, Voćareve livade, Žiču, Gotovac, Adrane, Matarušku Banju.  Problema ima u Oplanićima, Popovićima, Ravanici, Sirči, Drakčićima, Bukovici, Miločaju u kojem su takođe oštećeni mostovi. Brojne kraljevačke ulice bile su jutros pod vodom, a podrumi nekih kraljevačkih zgrada do plafona su puni. Posebno je kritično u Industrijskoj ulici, kraju koji je i inače stalno pod vodom, na šta se stalno žale vlasnici preduzeća u toj zoni, a pod vodom je i Groblje streljanih...foto: Vladan Marinković

Danas su svi zagledani u nebo, a kako kiša trenutno ne pada, poželećemo da tako i ostane, uprkos najavama metorologa da i narednih dana postoji mogućnost za obilne padavine.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments