Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. jun 2019.

Radojko Janić, osnivač Radijator inženjeringa“, kaže da je ova poplava strašnija od one iz 2014. godine i da je, uz novozgrađen bedem, svu mehanizaciju, opremu koju su upotrebili, bilo nemoguće da svoje pogone zaštite od poplave

Dežurni portir kraljevačkog preduzeća „Radijator inženjering“ probudio je jutros u ranu zoru Radojka Janića, osnivača ovog preduzeća.

- Direktore, voda opasno nadolazi – samo toliko je rekao, a Rade  je znap šta ga čeka i odmah se uputio u pogon u Grdici, gde se nalaze jedna proizvodna hala i upravna zgrada ovog preduzeća. Sličnu moru imao je i pre pet godina, ali sada je, kaže Rade, bilo strašnije nego tokom poplava 2014.

- Voda je nadolazila u talasima, pa je za desetak minuta počela da ulazi u naše objekte, a u hali su mašine 80 centimetara pod vodom – kaže Rade, nevoljno priznajući ono što smo čuli od drugih, da ga je prošle noći bujica zamalo odnela. Spasao se tako što se uhvatio za stub od ograde.

Pogledajte danas zabeležene kadrove:

Kolika je šteta i kako će je nadoknaditi – pitanje je za naredne dane, jer strahuju da poplavama nije kraj:

- Niko ne može da zna koliko će biti materijalna šteta dok se sve ne smiri i dok ne otvorimo mašine kada dođu serviseri. Sigurni smo da su oštećene sve mašine kod kojih se sva elektronika nalazi u ormanima pri dnu. Nismo nikako mogli to da podignemo, jer je taj deo ugrađen u mašinu – sa žaljenjem pojašnjava Janić.

Ovo preduzeće je posle katastrofalnih poplava 2014. godine preduzelo sve preventivne preporuje, ali to ovog puta nije bilo dovoljno.

- Uveren sam kako bi, da nismo imali betonski zid, u „Radijator inženjeringu“ sada možda bilo metar i po vode – uveren je naš sagovornik.

Ppgledajte celu izjavu Radojka Janića:


U crpljenju vode iz proizviodne hale, radnici ovog peduzeća imali su pomoć pripadnika Sektora za vanredne situacije, koji su im od jutros pomagali.

- Trenutno i nema svrhe vaditi vodu, zato što Morava vraća vodu, pa se kanal ponovo puni – strahuje Janić.

Prvi put  otkad postoji poplavljen je i pogon „Radijator inženjeringa“ u industrijskoj zoni u Šeovcu, gde je bilo desetak centimetara vode.

- Tano smo uspeli sve aparate da podignemo na stolove, čime smo ih obezbedili. To nismo mogli da uradimo i sa robotskim jedinicama, ali se nadamo da voda neće preći pola metra i da ćemo ih sačuvati – kaže Radojko Janić.

Nažalost, situacija ni večeras nije povoljnija, jer voda uopšte ne otiče, o čemu svedoče i najnovija fotografija.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments