Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. jun 2019.

Kao i posle poplava 2014, i sada su se u većem broju pojavile zmije u nekim kraljevačkim selima, kaže direktor Veterinarskog instituta Mišo Kolarević i dodaje da na području Kraljeva uglavnom nema zmija otrovnica, ali…

Pojava zmija na površini zemlje u većem broju tokom maja i juna normalna je zbog njihovog biološkog ciklusa. Zmije su se sada pojavile verovatno pod naletom vode, ističe direktor Veterinarskog instituta u Kraljevu Mišo Kolarević, ističući da u nizijskom području teritorije Kraljeva nema otrovnica.

- Međutim, ne možemo garantovati da bujica nije donela nešto od otrovnica, kakve su šarke i poskoci. Građani zmije ne treba da diraju, a u slučaju da se desi ujed (toga nije bilo 2014. godine), treba obavezno da se jave lekaru. Direktor Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Macan potvrdio je da postoji dovoljno seruma protiv ujeda, tako da nema razloga za brigu - poručio je Kolarević.

Pogledajte celu njegovu izjavu:

Što se tiče useva, sadnica i oranica koji su bili pod vodom, on je istakao da ne postoji tretman u ovakvim situacijama, već prirodni fizički faktori koji će odraditi deo dezinfekcije  i da je UV zračenje jedan od najjačih fizičkih sredstava dezinfekcije.

- Usevi koji su poplavljeni i zagađeni muljem - mešavinom atmosferske vode, kanalizacionih i fekalnih voda, ne smeju se koristiti - kaže Kolarević koji je apelovao na vlasnike useva da obrate pažnju i na zdravlje svojih životinja i da, ukoliko se pojave bilo kakvi simptomi, sve prijave veterinaru.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments