Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

17. jul 2019.

Policija je, kako se navodi u saopštenju, pet zaposlenih u "EPS Distribucija" Kraljevo, uhapsila zbog toga što su "suprotno propisima i unutrašnjim aktima JP EPS omogućili da se mini hidroelektrana "Dubočica" priključi na distributivnu mrežu, protivzakonito umanjivši troškove za iznos od 2.416.577 dinara"

Policija je uhapsila petoricu zaposlenih "EPS Distribucije" u Kraljevu, osumnjičenih da su oštetili EPS za 2,4 miliona dinara i zloupotrebili službeni položaj, saopštlio je danas to preduzeće.

Uhapšeni su suprotno propisima i unutrašnjim aktima Javnog preduzeća EPS omogućili da se mini hidroelektrana "Dubočica" priključi na distributivnu mrežu, protivzakonito umanjivši troškove za iznos od 2.416.577 dinara.

Na ovaj način su odgovornom licu u MHE "Dubočica" omogućili protivpravnu imovinsku korist, a EPS-u naneli štetu u navedenom iznosu, navodi se u saopštenju tog predzeća.

U saopštenju MUP-a se navodi da su uhapšeni M. V. (46), bivše odgovorno lice Direkcije za upravljanje "Elektrosrbije" Kraljevo, D. T. (52), odgovorno lice "Elektrodistribucije" Kraljevo, D. M. (62), bivše odgovorno lice za tehnički sistem "Elektrodistribucije" Kraljevo, LJ. P. (62), bivše odgovorno lice Sektora energetike i investicije "Elektrodistribucije" Kraljevo i D. J. (34), bivši radnik Službe za energetiku "Elektrosrbije" Kraljevo.

Osumnjičenima M. V. i LJ. P. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok su ostali osumnjičeni privedeni u nadležno tužilaštvo.

Sumnja se da su oni u postupku koji su sprovodili službenici "Elektrodistribucije" Kraljevo i "Elektrosrbije" Kraljevo, izmenili predlog uslova za izdavanje uslova za izradu projektne dokumentacije po zahtevu "Hidroenergo Dubočica" iz Beograda, a radi priključenja na distributivnu mrežu mini-hidroelektrane "Dubočica 2" suprotno Pravilima o radu distributivnog sistema "EPS" Srbija.

Na ovaj način su, kako se sumnja, podnosiocu zahteva "Hidroenergo Dubočica" omogućili da umanji troškove priključenja na distributivni sistem "EPS"-a u iznosu od 2.416.557 dinara, čime je za taj novčani iznos pribavljena protivpravna imovinska korist za "Hidroenergo Dubočicu", a na štetu "EPS"-a, precizira se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni su uhapšeni u saradnji MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji, sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole JP "EPS" Srbija.

izvor: Tanjug

   

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Olja

  Gost - Olja

  Čemu inicijali...jesu maloletni? 
  • Ime: Olja
  • Gost - Šljivo

   Gost - Šljivo

   Maloletni su jer su u stranci tek 7 godina i ne brinite, sećate se scene ispred supa kad su uhapsili pre par godina drugačlana i odmah su se skupili i morali su da oslobode zabludnelog člana. 
   • Ime: Šljivo