Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. avgust 2019.

Policija je uhapsila četvoricu zaposlenih u JP „Elektroprivreda Srbije“ u Kraljevu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tokom gradnje elektroenergetskog objekta za mini hidroelektranu „Dubočica 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Sektorom unutrašnje kontrole Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su koruptivnim krivičnim delima oštetile javno preduzeće EPS za oko dva miliona dinara.

Zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su odgovorno lice jednog odseka JP EPS u Kraljevu 2, D. M. (62) kao i zaposleni u JP EPS u Kraljevu Z. P. (58), G. A. (64) i D. R. (42).

Krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, podneta je i protiv M. V. (1973) rukovodioca jednog sektora Tehničkog centra Kraljevo JP EPS, koji se već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je M. V. podstrekavao ostale osumnjičene da tokom 2016. i 2017. godine, korišćenjem svojih službenih položaja angažuju resurse Javnog preduzeća EPS za izvođenje radova na izgradnji niskonaponskog voda za potrebe privrednog društva „Hidroenergo Dubočica“, koje je ove radove trebalo da obavi o svom trošku, navodi se u saopštenju policije.

Na taj način, kako se sumnja, osumnjičeni su privrednom društvu „Hidroenergo Dubočica“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, ističe se u saopštenju policije.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments