Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. septembar 2019.

Irena Todorović, službenica pošte u Kraljevu oštro se, prilikom nedavne pljačke, na svom radnom mestu usprotivila razbojniku preuzimajući, bar za nekoliko minuta, i posao policije

Umesto da odnese ceo plen, oko dve stotine hiljada dinara, nepoznati razbojnik je oteo tek polovinu pomenute sume iz kase pošte u ulici Vojvode Stepe u Kraljevu. Da blagajnu potpuno isprazni sprečila ga je službenica Irena Todorović (49) iz Kraljeva, koja je uzvratila napadom na pljačkaša. I to, uprkos njegovoj pretnji i upotrebi ovećeg noža i što je, očigledno, bio znatno snažniji. On visine od oko 180 santimetara i težine oko 80 kilograma, a ona znatno niža, a teška tek 52 kilograma. Ali, boj ne bije samo oružje, već i srčanost koju je, ova službenica, kako kaže, ispoljila iz besa i „da se zna da to ne može baš tako lako“.

A, slučaj se dogodio protekle subote oko podne. Nepoznati razbojnik vrebao je momenat kada u omanjoj pošti nema ljudi. Uleteo je u prostoriju, brzo se stvorio iza pulta i od Irene zatražio da mu preda sav novac preteći većim nožem.

- U tom trenutku sam se zbunila i, naravno, uplašila dajući mu svežnjeve krupnijih novčanica koje je on uzeo. Ali me ubrzo nadvladao bes i nisam mogla da ne krenem za njim pa sam ga sustigla, uhvatila za ranac, vičući iz sveg glasa: „Pomoć, pljačka, zovite policiju...“ Ja čak, u tom metežu nisam ni primetila da me je po rukama posekao, ali su njemu neki svežnjevi novca ispali. Začudo, on se zbog toga vratio u prostoriju, što sam ja iskoristila, priskočila i zatvorila vrata pošte, čak sam i metalnu rešetku uspela da prislonim. Držala sam vrata, zovući i dalje za pomoć. U tom dozivanju pomogla mi je i Olja Petrović, trgovac iz trafike preko puta. Međutim, niko se nije našao da mi priskoči u pomoć da držimo jače vrata zatvorena dok policija ne stigne. Trebalo mi je samo još dva, tri minuta i da „pritvorenika“ tu u pošti zatekle i policija. Ali, bio je jači, pa sam popustila i on se kroz polutvorena vrata izvukao i uspeo da mi pobegne. Džaba što se posle toga tu odmah stvorilo mnogo ljudi, prolaznika, duž ove veoma prometne ulice i trgovaca iz brojnih prodavnica u blizini...Trebali su mi dok je borba trajala. No, uspela sam, ipak, da ga sprečim, nije stigao da pokupi sav novac nego samo polovinu – kaže nam hrabra „poštarka“ Irena, inače suruga i majka dvoje dece, koja nije želela da se za novine fotografiše, smatrajući da toliki publicitet ne zaslužuje.

Posle ove pljačke primetila je da je povređena, ruke su joj bile krvave od posekotina, pa je hitno prevezena u kraljevačku bolnicu, gde joj je ukazana pomoć i sada se oporavlja kod kuće, a policija intezivno traga za pljačkašem.

autor: M. Dugalić

izvor: „Politika“

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Nena

    Gost - Nena

    Da je ovo uradio radnik neke banke, nadrljao bi. I tako  treba. Zna se koji je blagajnički maksimum koji sme da bude u fioci. Taj iznos je osiguran i radnik treba da preda razbojniku i ćuti. Ovako je ugrozila svoj život bespotrebno a te što joj je prišla. Sada će na bolovanje, pa povreda na radu... Sve naopako. 
    • Ime: Nena