Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. januar 2020.

Policija je utvrdila da je dvojicu tehničara Hitne pomoći u Kraljevu vređao i udario pripadnik kraljevačke Žandarmerije, koji je bio van dužnosti; određeno mu je zadržavanje do 24 sata, a tužilaštvo se izjasnilo da - nema elemenata krivičnog dela

Prošle noći, posle ponoći, dva mlada medicinska tehničara u kraljevačkoj Službi hitne pomoći napadnuta su od strane pratioca ženske osobe kojoj je bila potrebna pomoć lekara, rekao je za portal Krug Dušan Micić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kraljevu. Nemio incident dogodio se kada je, prema njegovim rečima.  u Službu hitne pomoći u Kraljevu dovedena osoba ženskog pola koja, kaže Micić, nije bilo životno ugrožena, ali je bila u vidno alkoholisanom stanju.

- Tokom intervencije naše ekipe došlo je do ispoljavanja najpre verbalne agresije od strane pratioca i osobe koje dovedena, a potom je verbalna agresija prešla u fizički napad na naša dva tehničara. To smo utvrdili nakon provere video zapisa – ističe Micić.

Pogledajte snimak incidenta:

Dvojica tehničara zadobili su lakše telesne povrede, dodaje on, ali su svi koji su bili prisutni doživeli veliki šok.

- Policija je brzo intervenisala, ali ovo nije izolovan slučaj. Iako same povrede nisu teške, ovo možemo kvalifikovati kao teži napad. I inače imamo veoma učestale pojave verbalnih napada na osoblje, pretnji fizičkim nasiljem, zastrašivanje. Teško je raditi u takvim uslovima – ocenjuje Micić.

Iako u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoji obezbeđenje, rade panik tasteri i postoji tzv. security servis,  napadi na osoblje su često nagli i neočekivani, a kad je tako, kaže Micić, osoblju je teško da se odbrani.

Pogledajte celu izjavu Dušana Micića:

Zanimljivo je da su obojica medicinskih tehničara nastavili da rade do kraja svoje smene i rano jutros su učestvovali u intervenciji na terenu u Tavniku gde se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su dvojica mladića izgubila život.

Kraljevačka policija saopštila je da su njeni pripadnici noćas, odmah po prijavi da jedan muškarac u Hitnoj službi Doma zdravlja fizički nasrće na osoblje, izašli na mesto događaja:

Policija je, nakon obavljenih razgovora sa akterima događaja i svedocima, utvrdila da je dvojicu medicinskih tehničara vređao i udario tridesetsedmogodišnji pripadnik Odreda Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela.

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja ili pretnja na osnovu Zakona o prekršajima.

Takođe, u Odredu Žandarmerije u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv pripadnika Žandarmerije i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe“, navodi se u saopštenju kraljevačke policije. 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

11 Comments

 • Gost - Miško

  Gost - Miško

  Igrom slučaja ista ekipa hitne je pre desetak dana i meni ukazivala prvu pomoć  toliko su bili ljubazni i pažljivi od Doktorke i oba tehničara  da je za svaku pohvalu. 
  NE Postoji mogućnost da su bili neljubazni. 
  Sve pohvale za te ljude oni su heroji!
  • Ime: Miško
 • Gost - Jovan

  Gost - Jovan

  Pripadnika snaga bezbednosti,koji treba da stiti narod i imovinu,ako vrsi napad na iste,treba trajno udaljiti iz sluzbe u kojoj je radio. Isto mislim i za medicinsko osoblje koje teba da pomaze i spasava ljudske zivote,ako se oglusi o to sto treba da radi i ne ucini to,treba ih udaljiti trajno iz sluzbe i onemoguciti im da obavljaju taj posao. Bice sramota ako pripadnih jedne od elitnih jedinica MUP-a,posle ovakvog dogadjaja, nastavi da radi ovaj posao.
  • Ime: Jovan
 • Gost - Milan

  Gost - Milan

  Svi znamo da tamo postoji video nadzor a za njega je zadužen slavuj iz Grdice. Na društvenim mrežama  pokušavate uvući stanovnike grada u vašu raspravu. Prvo da se objavi snimak pa da radnici hitne prestanu sa žaljenjem građanima.a tužilac.. sta je s njim? 
  • Ime: Milan
 • Gost - Mitke

  Gost - Mitke

  Da li će ovaj i svi drugi mediji nastaviti da prate ovaj slučaj i javnost izveste o tome šta se dalje desilo sa Stefanovićevom žandarmerijom? 
  • Ime: Mitke
 • Gost - Srbija

  Gost - Srbija

  Strašno!!! Taj treba da ide na Kosovo, pa tamo da se bahati !!! 
  • Ime: Srbija
 • Gost - Pedja

  Gost - Pedja

  Tipicna napaljena, istripovano-isfrustrirana sirovina bez grama mozga. Ne mora da se ista cuje. Dovoljno je videti ponasanje, pokrete, gestikulaciju, izraz lica,, vestacko pumpanje, zakopcavanje onog prsluceta....Koliko god delovalo bezveze, pogledajte taj stil oblacenja i fazon "sve mi boje lepo stoje", krimi tetovaze, a sve karakteristicno za klince u fajt-krimi neodizel fazonu, a uz to je pripadnik MUp=a i to bar u svojim cetrdesetim godinama. Kako se tek ponasa kad je u uniformi i sa oruzjem. Ovi momci da presaviju tabak i po dzepu, posto od bajbokane nece, koliko vidim, biti nista.
  • Ime: Pedja
 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  Mnogo je bahatih koji se kriju iza značke, takode bahatih ima i previše u belim mantilima.
  • Ime: Dejan
 • Gost - Čitam, vidim, slušam, pa znam

  Gost - Čitam, vidim, slušam, pa znam

  ,, Nema elemenata krivične odgovornosti "?!  A da sam ja to uradio, onda bi se to isto tužilaštvo, najverovatnije,  izjasnilo da se radi o napadu na državu! Zemljo mojaaa...
  • Ime: Čitam, vidim, slušam, pa znam
 • Gost - Olivera

  Gost - Olivera

  Podrška zdravstvenim radnicima posebno zaposlenima u Hitnoj službi! Osuditi i kazniti najoštrije ove huligane koji se predstavljaju kao žandarmerija! 
  • Ime: Olivera
 • Gost - Ćutka

  Gost - Ćutka

  Ima li reakcije društva, javnosti, gradske vlasti na ovako nešto?! Je li ovi huligani koji sebe nazivaju žandarmerijom treba nekog da štite ili će da tuku sve redom?! Da čujemo, opozicijo i pozicijo štaimate da kažete na ovo?! 
  • Ime: Ćutka