Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. mart 2020.

Sedamdesetogodišnja Snežana Kojović (devojačko Cvijović) iz Čačka, prva spikerka Radio Kraljeva, poginula je juče kod Feketića, neposredno pre granice sa Mađarskom, kod Horgoša

Jučerašnja vest da je Snežana K. (70) iz Čačka, putnica kombija, vršačkih registarskih oznaka, poginula 4. marta oko 14 časova, kada je vozilo iz još neutvrđenih razloga udarilo u zaštitini stub, sletelo sa auto puta i prevrnulo se, posebno je rastužila one koji su saznali da je u pitanju žena koja je obeležila početak istorije Radio Kraljeva.

Snežana, tada još Cvijović, bila je prva spikerka Radio Kraljeva. Još 1970, na opštejugoslovenskoj audiciji za spikere Radio Kraljeva, Snežana je bila proglašena najboljom od svih konkurentkinja (bilo ih je više od sto iz svih republika, sem Makedonije i Slovenije, bivše SFRJ). U žiriju su bile legendarna spikerka Radio Beograda Draga Jonaš i Nada Andrejić, lektor-akcentolog.

Snežanu, te 1970, u Kraljevu, niko nije poznavao. Ona je, pročitavši konkurs u listu „Politika“, u to vreme distribuiranoj širom SFRJ, poslala svoju prijavu. Stigla je iz Valjeva.

Radeći dugo na Radio Kraljevu, Snežana Kojović je stekla mnoge svoje obožavaoce. Mnogi su je slušali pažljivo i učili se izgovoru.

Vreme i mesto sahrane Snežane Kojović biće naknadno objavljeni.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments