Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. april 2020.

Nije bilo kršenja mera samoizolacije tokom, do sada najdužeg policijskog časa, a protiv onih koji su prekršili zabranu kretanja podnete su prekršajne prijave; juče peti put dezinfikovano oko 700 zgrada, nastavak danas, dezinfekcija i u selima

Za poslednja 24 časa - protiv jednog lica podneta je prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije. Tokom celokupnog perioda zabrane kretanja, od petka u 17.00 časova i trajao do jutros u 5.00 časova (ukupno 84 časa zabrane kretanja), ukupno 15 lica je prekršilo zabranu kretanja i protiv njih je podneta odgovarajuća prekršajna prijava. U istom periodu, nije bilo zabeleženih slučajeva kršenja mera samoizolacije lica kojima je ova mera izrečena, saopštio je jutros Gradski štab za vanredne situacije.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije od danas nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova, kao i održavanja higijene u stambenim zgradama. Tokom prethodnih dana, pripadnici komunalne milicije su u više navrata morali da reaguju usled nepoštovanja mere održavanja međusobnog rastojanja. Iz Gradskog štaba za vanredne situacije apeluju na građane da poštuju propisane mere o zabrani okupljanja i zajedničkog kretanja više od dva lica, kao i o zabrani korišćenja parkova i javnih površina pogodnih za rekreativne sportske aktivnosti, zato što „kršenje navedenih mera povlači i određene sankcije“.

Crveni krst Kraljevo će danas nastaviti sa aktivnostima na pružanju podrške pri kupovini namernica i lekova, kao i distribucije paketa pomoći, kojih je do sada podeljeno ukupno 450, socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

Centar za socijalni rad nastavlja podelu paketa za korisnike tuđe nege i pomoći, a nastavlja se i sa redovnim aktivnostima prema korisnicima. Tokom praznika rađene su samo hitne intervencije.

Juče je započet peti krug dezinfekcije stambenih zgrada, uz stručan nadzor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo i odrađen je tretman 700 stambenih zgrada. Paralelno sa dezinfekcijom na gradskom i prigradskom području, u saradnji sa Savetima MZ, vrši se i dezinfekcija na seoskim područjima. Danas će biti nastavljeno sprovođenje epidemioloških mera i na ostalim stambenim zgradama. Očekuje se da se peti krug dezinfekcije završi u sredu, 22. aprila.

Civilna zaštita apeluje na sve upravnike stambenih zajednica, da odrede lice ili na drugi način obezbede redovno održavanje postavljenih dezo barijera, odnosno natapanje istih dezinfekcionim sredstvom, kao i održavanje higijene unutar objekta, a sve u cilju efikasnijeg dejstva preduzetih dezinfekcionih mera.

U skladu sa potrebama, danas će biti postavljen još jedan rezervoar u Čukojevcu, u blizini crkve, pored glavnog puta na putnom pravcu Čukojevac - Godačica.

Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

 

1.         Grdica            Ukrštanje ulica Tike Kolarevića i Mladog radnika(ispred prodavnice)

2.         Jarčujak         Ispred kafane „Evropa“

3.         Oplanići         Ispred doma kulture Oplanići

4.         Roćevići         Preko puta OŠ „Jovan Dučić“

5.         Mrsać             Ispred doma kulture Mrsać

6.         Vitkovac         Ispred doma kulture Vitkovac

7.         Godačica       Ispred strugare „Vudstok“

8.         Stara čaršija  Pampula

9.         Centar            Trg Jovana Sarića

10.       Ribnica           Ispred doma kulture Ribnica

11.       Mat. Banja      Autobuska stanica

12.       Ušće               Ispred doma kulture Ušće

13.       Vrba               Ispred DVD Vrba

14.       Ratina            Ispred doma kulture Ratina

15.       Kamenica      Ispred doma kulture Kamenica

16.       Bukovica       Ispred doma kulture Bukovica

17.       Čukojevac     U blizini Crkve, pored puta Čukojevac - Godačica

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments